Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb / Konsert

Adrian Recordings

Skivbolagsfest!

Adrian Recordings är bolaget som med envis rastlöshet gör allt för att luckra upp gränserna mellan genrer och människor. Under många år har det varit lika självklart att höra poetiska visor på svenska som instrumentala mörka techno-sjok slungas från mp3or och vinylskivor, alla med samma avsändare. Efter att i ett tiotal år varit baserat i Malmö har de numera en adress bl.a. i Solna. För att fira flytten viger vi en hel kväll åt det konstnärliga, utforskande och personligt nyfikna som kännetecknar Adrian Recordings.

Alice Boman
Alice Boman är Malmötjejen som efter bara en EP blev hela världens angelägenhet. Hon sjunger sina lågmälda poplåtar med lika mycket skörhet som styrka. Efter ytterligare en EP, efterföljande album och oavbrutet turnérande under 2014 jobbar hon just nu med att spela in nytt material.
Tumblr

This Is Head
This Is Head är monumentala, kompromisslösa och målar med sina ljudlandskap upp låtar, stämningar och groove som är lika direkta som nyskapande. Efter det uppmärksammade och prisbelönta debutalbumet har de släppt ytterligare ett album. Nu ligger de i startgroparna för att presentera sitt tredje. Förvänta er nya smakprov.
Hemsida

Hey Elbow
Hey Elbow bildades 2013. Debutlåten Blanca gjorde snabbt avtryck och skapade vågor. Bandets andra spår va den rytmiska Martin. Ett kantigt bygge av syntar, hårda gitarrer, brus och percussion som gradvist reser sig. Efter tredje låten Ruth som nyligen presenterades har bandet förberett världen för vad som komma skall på deras stundande debutalbum. Med en bakgrund i jazz och musikalisk skolning, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, gör de udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck.
Facebook

Jonas Lundqvist
Jonas är ingen nykomling, men han är den sista in i Adrian Recordings-familjen. Med ett förflutet som trummis i Bad Cash Quartet och släpp under namnet Jonas Game har han under hela sitt liv varit i konstnärlig toppform. Intensiviteten i hans person lyser igenom i allt han gör vilket gör honom till en fantastisk liveartist. Va beredd på mycket nya musikaliska äventyr från detta håll framöver.
Facebook
Spotify

Boeoes Kaelstigen
Den elektroniska duon Boeoes Kaelstigen har tidigare kallat sig för den något motstridiga genren minimaltrance, på de singlar som föregått det kommande albumet står det klart att de nu försiktigt utforskar ett mänskligare känslospann målat på den fluffiga rymdkanvas duon gjort sig kända runt jorden för. Live kan vi förvänta oss en elektronisk technofest.
Soundcloud

DJ: Andreas Tilliander
Andreas Tilliander behöver ingen närmare presentation. Under otaliga alias har han drivit den svenska elektroniska scenen framåt i världen. Han har bl.a. släppt album på Adrian Recordings under eget namn. På senare år har han åkte världen runt med sitt senaste analoga elektroniska projekt TM404. Förvänta er en eklektisk dansant sörja av gammalt och nytt.