Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Alice Russell [GBR]

Stockholm Jazz Festival 2015

En naturkraft. En självklar stjärna som med obeveklig energi fängslar sin publik. Som hon gjorde på Montreal Jazz Festival då hon fick 4000 personer att dansa loss utomhus, trots det piskande regnet. Eller som hon gjort på oräkneliga klubbar runt om i världen. Nu är det dags för Stockholm att få en rejäl dos av en av Englands största röster - Alice Russell!

Bland hennes fans finns namn som Roy Ayers, Gilles Peterson, David Byrne, Dennis Coffey, Massive Attacks Daddy G och Groove Armada. En vår tids Aretha Franklin, influerad av allt från Sarah Vaughan till Bach, Kate Bush till Arvo Pärt, J Dilla till Alice Coltrane. I Alice Russells sound ryms såväl skitig dubstep som klassisk soul. Och det är live hon är som allra bäst. Men en scennärvaro som kan flytta berg och ett band som svänger järnet!

“Live you can’t take it back – you’ve got to go all out there.” Alice Russell

På senaste skivan To Dust (2013) har hon återigen samarbetat med producenten TM Juke. Skivan är sprängfylld med hjärta-smärta-soul i världsklass. Och låten Breakdown känns kanske igen från säsong 7 av Mad Men?!

“strikingly soulful… jaw dropping” MOJO

"one of Britain's best kept secrets" THE INDEPENDENT

“Intense, declamatory yet soulful vocal tones with a dash of gloss and retro chic…” TIMEOUT

Konserten är en del av Stockholm Jazz Festival 9-18 oktober 2015.
Se hela programmet på www.stockholmjazz.se

 


Presenteras i samarbete med Stockholm Jazz Festival. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Besök hemsida