Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Amason

Melodiös indierock

Amason består av vännerna Amanda Bergman (Hajen), Gustav Ejstes (Dungen), Pontus Winnberg (Miike Snow), Petter Winnberg (Little Majorette) och Nisse Törnqvist (Little Majorette), som i slutet av 2012 efter många år av vänskap och egna musikaliska projekt fann varandra i ett gemensamt musikaliskt rum; Amason.

De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen – och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt. Den första låten som nådde offentligheten, Margins, följdes snart av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln Went to War. I januari 2015 släpptes det efterlängtade debutalbumet Sky City, som kommit att bli ett av årets mest hyllade svenska album.

"Inget rockalbum som gavs ut 2014, varken svenskt eller utländskt, var lika bra som det här” sa Jan Gradvall/Di Weekend och DN fyllde i med ”bräckligt, hoppfullt och lysande.” Amason gått från att vara ett spontant musikaliskt projekt till att bli ett av Sveriges viktigaste band – och en oförglömligt liveakt. Under sommaren har Amason synts framför smockfulla publikhav på festivaler runtom i landet, däribland både Way Out West och nu senast Popaganda. I oktober åker Amason på USA-turné tillsammans med Of Monsters and Men och i november är Amason åter tillbaka i Skandinavien för en turné där festivalscenerna i sommarsolen byts ut till exklusiva inomhuskonserter i vintermörkret. Att döma av allt annat fantastiskt som hänt var helst detta band satt sina fötter, tycks denna turné inte bli något annat än en magisk avslutning på ett redan fantastiskt år som varit just Amasons.

Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.