Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Andreas Moe

Fullängdsdebuterande singer/songwriter

Support: Lilly Ahlberg

Man kan lugnt säga att 26-åriga Andreas Moe onekligen haft vida svängar i sin karriär. Han hade sitt första stora genombrott 2011 då han medverkade på Aviciis världsomspännande hitsingel Fade into Darkness och buzzen fortsatte när han dessutom sjöng på och samskrev platinasäljande singlarna Long Time, Under The Sun och Dance Our Tears Away med svenska DJ:n John de Sohn. Sedan dess har Andreas fortsatt att samarbeta med välkända DJ: s runt om i världen, såsom Tiesto och Hardwell, och tycks ha en förmåga att skriva listhits åt EDM-musiker. Drömmen är dock, och har alltid varit, att fullfölja sin egen singer/songwriter-karriär.

Det var redan i tonåren som Andreas upptäckte att han hade stor talang för att skriva låtar. Han bildade ett flertal olika band, och med en katalog av egna låtar spelade han på så gott som vartenda spelställe, bar och ungdomsgård i Stockholmsområdet. Snart därefter var han en efterfrågad låtskrivare, sångare, studiomusiker och producent.

Andreas musik bygger mycket på hans egna erfarenheter av kärlek, men man kan också finna oförutsägbara influenser i låtarna. I tidig ålder var Andreas ett entusiastisk Michael Jackson-fan, som gick vidare till att dyrka Iron Maiden och Kiss för att sedan förtrollas av Jeff Buckleys akustiska gitarrdrivna sound. Alla dessa har satt sina spår i hans musik. Det är dock ingen tvekan om att det är mycket hjärta i Andreas låtar och också det som bildar den emotionella röda tråden.

Andreas är aktuell med senaste singeln, Frozen River, och snart är det dags för hans första fullängdare. Innan dess åker han på turné med premiär i Oslo för att sedan åka ut på de svenska vägarna.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för eventuella ändringar.