Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Anna Järvinen

Aktuell med nytt album och nordisk turné våren 2015

2015 släpps Buren, Anna Järvinens fjärde album som presenteras i två delar. En första i februari och andra i mars i samband med att hon ger sig ut på turné i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors men flyttade som sexåring till Sverige. Hon sjöng i bandet Granada fram tills att det splittrandes 2003. Hennes stora genombrott kom med soloalbumet Jag fick feeling (2007). Dess luftigt vackra ljudbild och Annas poetiska texter gjorde albumet till årets stora kritikerfavorit. Sonic kallade det för "¨den mest förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn ingen sorg för mig Göteborg". Skivan rönte också uppmärksamhet i hemlandet Finland.

Debuten följdes av 2009 av den lika hyllade Man var bland molnen och 2011 fullbordade Anna själv tredje den kreativt häpnadsväckande trilogin.

2015 är Anna Järvinen tillbaka med ny musik. Albumet Buren har spelats in av producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel) i Göteborg tillsammans med musikerna Reine Fiske och Gustav Estjes, från Dungen och Amason, som båda varit nära involverade i den kreativa processen. Buren släpps av Playground Music och kommer att presenteras i två delar under våren. Den första 11/2 och den andra 20/3 inför en turné med konserter i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar