Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Ariel Pink [USA]

Indie-avantgarde-pop

Beck är ett uttalat fan av Ariel Pink. Så även Kurt Vile. Med mastodontalbumet Pom Pom, innehållandes 17 färska låtar i bagaget, välkomnar vi denna indie-avant-garde-begåvning med öppen famn till Kägelbanan på Södra Teatern i Stockholm den 8 november. Support blir Jack Name [US]. Biljetterna är släppta!

"It’s really funny and it’s really American and it’s just, fucking incredible. He seeks to destroy.” – Kurt Vile

Med popinfluenser från giganter som Hall & Oates, Michael Jackson, 10cc, Fleetwood Mac och inte minst David Bowie började Rosenberg skriva låtar redan vid 10 års ålder. Efter en kort vända på konsthögskolan California Institute of the Arts bytte han bana för gott, satsade helhjärtat på musiken och spelade in över 500(!) låtar innan genombrottet kom.

Det var 2003, under en spelning med Animal Collective som LA-sonen lyckades ge en CD med egeninspelat material till en av medlemmarna av kollektivet. Resten är, som man säger, historia. Bandet tog honom under sina vingar och 2004 släpptes skivan The Doldrums, under namnet Ariel Pink’s Haunted Graffiti på Animal Collectives egna label Paw Tracks. Skivan följdes upp med en rad både större och mindre släpp, vilka inkluderade ett flertal hyllade samarbeten med andra artister.

Sedan 2009 ligger Ariel Pink på skivbolaget 4AD och med nya skivan i ryggen är han hetare än någonsin. Den 8 november är han i Sverige för en exklusiv spelning på Kägelbanan i Stockholm tillsammans med supportakten Jack Name (bekant som gitarristen bredvid Tim Presley i White Fence). Bra kväll. Välkommen.

 


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.