Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Bell Witch [USA] + Profetus [FIN]

Extrem doom metal i egen division

Nu möter vi våren genom att dra en svart skugga över Stockholm. Den 5 maj står doom metal-banden Profetus och Bell Witch på Kägelbanans scen.

Finska Profetus är arketypiska representanter för genren funeral doom metal. Gruppens musik går så långsamt att din tanke om långsamt måste sakta ned. Det är långt mellan anslagen, frontmannen Anssi Mäkinen sjunger på inandning och musiken vibrerar av distad skönhet. Profetus imponerar med totalkonsekvent vemod och en nästan skir brutalitet.

Profetus bildades i Tammerfors 2006 och gruppen har hittills släppt tre album, senast mästerverket As All Seasons Die på japanska Weird Truth Productions.

Att lyssna på amerikanska Bell Witch är att ställa sig i stormens öga.

Det är ett ordnat kaos, en vriden dröm som du inte kan slita dig ifrån. Duon åstadkommer en stor och varierad ljudbild med bara trummor och bas. Och tempot är mycket långsamt. Basisten Dylan Desmond och trummisen Adrian Guerra startade Bell Witch i hemstaden Seattle 2010 och gav 2012 ut det mästerliga debutalbumet Longing på Profound Lore Records. En uppföljare släpps under våren 2015.

Förvänta dig en upplevelse för alla sinnen i sällskap med de främsta inom extrem doom metal idag.

 


Presenteras i samarbete med Fanfar. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Besök hemsidaBesök hemsida