Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor

Bröderna Luuk – Får man göra slut med sitt syskon?

En infotainment om syskonskapets finaste och fulaste stunder

Visste du att nästan 90% av alla svenskar har ett syskon? Och att det finns massor av teorier om hur vår plats i syskonskaran påverkar hur vi formas under vår uppväxt och sedan blir som vuxna? Det och mycket mer behandlar mediepersonligheterna Kristian Luuk och Martin Luuks första scenshow Bröderna Luuk – Får man göra slut med sitt syskon?

En dag fick Kristian Luuk nog. Han var trött på att brorsan Martin anmärkte istället för peppade, aldrig sa något positivt om hans tv-program eller personlighet, rädd att Martin kanske inte ens tyckte om honom. De behövde prata. Kanske göra slut!
Inför öppen ridå synar nu bröderna Luuk sitt syskonskap i sömmarna och delar med sig av sin komplicerade relation. Med värme och humor skildrar de hur familjeband kan ställa till det, men också hur det går att känna stark samhörighet med en annan människa, trots stora olikheter. Kristian och Martin bjuder på personliga, sårbara, ärliga berättelser om konkurrens och maktkamp, om att vilja bli sedd och att slippa bli synad och om en önskan att vara omtyckt för precis den man är. De ställer sig också frågan; Vem av oss är egentligen roligast?

Med fotografier, statistik och diagram presenterar Kristian och Martin fakta, teorier, exempel från andra kända syskonrelationer och framförallt sin egen historia.

Bröderna Luuk – får man göra slut med sitt syskon?
är regisserad av Emma Bucht. Hon har tidigare regisserat bland annat Treater och De 39 stegen på Intiman och Rain Man på Rival.

Detta är en föreställning för dig som är syskon, har syskon eller undrar hur skulle vara att ha syskon! Eller kanske är föräldrar till syskon. Eller som bara vill ha en kväll där du får skratta, gråta och lära dig något nytt!

“Roligt, rörande och proffsigt”
/Aftonbladet

“Luuktar succé”
/Expressen

"charmerande roligt”
/SvD

"På ärligt allvar. Syskonkärlek och befriande motsättningar”
/DN

"det vassaste jag har sett på en scen på länge”
/Eskilstuna-kuriren

"utförd med intelligens och mod”
/Kulturnytt

“suveränt rolig”
/Corren

"Skratten är många och varma”
/Södermanlands Nyheter

riksteatern_logo_invert

Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.