Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor / Teater

Chalmersspexet Anne Bonny

Traditionsenligt spex från Chalmers Tekniska Högskola

Chalmersspexet från Göteborg gästar traditionsenligt Södran även detta år! Spexet, som i år heter Anne Bonny, sätts upp av teknologer från Chalmers Tekniska Högskola.

Det är mitten av 1700-talet och den mytomspunne piraten Calico Jack, piraternas ledare och mångas stora skräck, seglar omkring på de sjutton haven letandes efter skatter och dyrbarheter. Det är inte bara Jack som sätter skräck i folket, med sig har han sin dotter Anne Bonny, känd för att vara riktigt vass med svärdet och skyr inga medel för att använda det. Det är dock dåliga tider för piraterna, det är armt och knapert, dåligt med plundringar och det råder splittring mellan dem. Detta är något Anne tänker råda bott på, hon ska hitta en skatt och ena alla pirater under en och samma flagga!

Det finns bara ett problem, Guvernören… Guvernör Woodes Rogers hatar pirater. Det finns inget värre i den här världen. Han lever för att förinta varenda en och framförallt deras ledare, Jack. Hans hat började då hans dotter blev bortrövad av pirater som bebis. Till sin hjälp har han sin trogne kumpan Robinson, mannen som överlevde en ospecificerad tid på en öde ö innan han räddades av Rogers. (Nu står han i Rogers tjänst tills han hittat ett sätt att återgälda honom för allt han gjort.) Nu ryktas det att Jack ska komma i hamn i Bahamas, han behöver hitta en ny besättning, vem vet vilka män man kan hitta på en bar i hamnen? Men han får nog akta sig för ryktet tycks även nått Guvernör Rogers…

I motsats till vad många tror har Chalmersspexet inte någon koppling till buskis eller skämt av motsvarande karaktär och skämt under det så kallade bältet förekommer inte. Däremot bjuds en hel del ordvitsar och lek med ord vilket uppskattas av både ung och gammal publik.
En helkväll utlovas med paus mellan akterna varvid tillfälle ges för besök i Södrans berömda bar.

Välkomna!


 

Med reservation för eventuella ändringar