Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert / Teater

Claptons Tårar

En musikalberättelseföreställning

2014 turnerade Peter Bryngelsson runt med en unik kombination av konsert, musikberättelse, teater och stå upp eller möjligen sitt ner. Föreställningen hette Den sorgsnaste gitarrhjälte världen skådat och var den mycket tragiska historien om Fleetwood Macs grundare Peter Green. Föreställningen möttes verkligen av ett varmt mottagande av publik och recensenter.

Under våren 2015 kommer turnéversionen av Musikberättelseföreställningen, Claptons tårar resa land och rike kring, med undertiteln att gå i familjeterapi med sina musikaliska fäder eller, vad är det för fel på Eric Clapton? I korthet så avhandlas här hur Clapton höll på att bli femte medlem i Beatles, Charles Manson, dragkampen om Patti Boyd mellan George Harrison och EC, det idiotiska rasistuttalandet i Birmingham på fyllan och Claptons sons död som ledde till låten Tears in Heaven.

Musiken och berättelsen framförs av Peter Bryngelsson på en unik samling specialbyggda gitarrer samt Lars Liljegren på keyboard.

De specialbyggda dubbelhalsade instrumenten är byggda av den persiske gitarrbyggaren Mehr Nadeb som började konstruera gitarrer i Khomeinis Iran utan att ha någon som helst information om hur man bygger sådant. Han kom till Sverige 2003 som flykting och har sedan dess utvecklat ett förfinat hantverk som gitarrbyggare men är tvungen att försörja sig som byggjobbare.

 


Med resevation för eventuella ändringar.