Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Dengue Fever [USA]

Psykedelisk rock möter kambodjansk pop

Men en härlig mix av levande kambodjansk pop och amerikansk psykedelisk rock har Dengue Fever lyckats leverera album på löpande band sedan självbetitlade debutplattan kom 2003. Nu står det klart att de återvänder till Sverige för första gången sedan 2009.

I februari 2015 släpptes albumet The Deepest Lake som tar musikaliska omvägar genom Mekongfloden, vidare till Centralamerikas latinorytmer för att till slut mynna ut till ljudet av afrikanska trummor och klassiska amerikanska rockgitarrer. Bandet hämtar inspiration från en salig blandning världsdelar och genrer, som i slutändan knyts ihop till en elegant kompott av världsmusik. Under turnén kan vi även vänta oss ett digitalt singelsläpp på tre låtar!

2015 är året då Dengue Fever bryter fler musikaliska barriärer än någonsin. Ta chansen och upplev amerikansk/kambodjansk rockmusik i världsklass.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.