Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Destroyer [CAN]

Indierock från Vancouver

Support: Jennifer Castle

Det Vancouver-baserade indierockbandet Destroyer har varit ett av vår tids mest intressanta i snart 20 år – lett av singer-songwritern Dan Bejar, som också varit den enda permanenta medlemmen i bandet. Debutalbumet We’ll Build Them A Golden Bridge släpptes redan 1996 och sedan dess har Bejar och Destroyer ständigt utvecklats, där varje album är en helt egen historia – men med Bejars låtskrivande som en alltid närvarande ledstjärna. År 2011 släpptes Destroyers exceptionella album Kaputt, som toppade årslistorna runt om i världen och hyllades som Destroyers bästa hittills.

I augusti är det äntligen dags för nytt material i form av uppföljaren Poison Season, där Dan Bejar influerats av skotsk pop i stil med Prefab Sprout och Orange Juice.

Senast Destroyer befann sig på svensk mark var hösten 2012 och den 19 november är det äntligen dags igen – då med nya albumet Poison Season i ryggen. Att det blir en av årets bästa konserter finns det ingen tvekan om.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.