Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Divanhana [BIH]

Traditionell bosnisk musik i modern tappning

Orkestern Divanhana från Sarajevo - en stad som historiskt kallats för korsväg mellan öst och väst - presenterar spännande nya arrangemang av traditionell musik från Bosnien och Hercegovina, med särskilt fokus på den själfulla sevdalinkan. Sevdalinka härstammar från det ottomanska rikets dagar, och är det musikaliska kärlet för hjärtats längtan, melankoli, passion och glädje.

Bandet bildades år 2009 av en grupp studenter vid Sarajevos musikhögskola som kompletterade den traditionella sättningen sång och dragspel med blås, piano, bas och trummor, vilket öppnat för känsligt jazziga ingångar till de sefardiska och orientaliska elementen i sevdalinkan, med sång som skickligt rör sig mellan hjärtesorg och lekfullhet.


Presenteras av Allteatern i samarbete med Bosnien-hercegovinska föreningen Neretva och Apu Network. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Besök hemsidaBesök på Facebook