Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Eldkvarn

Eldkvarn rullar igen!

Så var det dags igen, sommarturné. För vilken gång i ordningen vet jag inte, vi gjorde väl vår först riktiga turné i slutet av 70 – talet, sen dess har vi haft en, summa en ledig sommar, så det är mången juni, juli, augusti som vi rullat runt på de svenska vägarna, många platser har besökts och många fantastiska minnen rymmer våra hjärtan. Allt detta bär vi med oss i bagaget när vi nu startar upp sommaren den 25/6 i Näshulta i Södermanland, en helt ny plats för oss i Eldkvarn, vi som trodde vi spelat överallt i Konungariket Sverige, tji fick vi. Det har blivit så att många städer och orter besöker vi traditionsenligt varje sommar, som t.ex. Högmarsö. Kackelstugan på Öland har min bror Carl och jag spelat på ett antal gånger men nu återvänder vi med hela Eldkvarn och spelar utomhus på innergården, det ser vi fram emot, liksom alla andra spelningar förstås.

Vi har haft ett litet uppehåll från turnerandet under våren, så nu är alla spelsugna och längtar till premiären, kalvar på grönbete är väl att ta i men lite åt det hållet i alla fall. Vad nytt under solen undrar ni? Ja vi har ju inte släppt nått nytt material på ett par år men vi har ju dels ett gediget låtmaterial att välja ur, dels vågar jag påstå, att någon nyhet och någon överraskning ska vi väl kunna presentera. Så klart att vi kommer att framföra våra klassiska Eldkvarnlåtar. Ingen sommar utan Kärlekens tunga, Kungarna från Broadway, Fulla för kärlekens skull, m.m. Den eminenta orkestern består som vanligt av:

Claes von Heijne – klaviatur
Werner Modiggård – trummor, sång
Carl Jonsson – gitarr, sång
Tony Thorén – bas, sång
Adrian Modiggård – slagverk, sång
Plura Jonsson – Sång, gitarr
Marcus Olsson – Klaviatur, saxofon, flöjt
Ove Karlsson – ljudtekniker

Ja, vi är redo, är ni? Ses längs den långa vinglande vägen.

/Plura Jonsson

 


Presenteras i samarbete med Kotte ManagementMed reservation för eventuella ändringar