Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb / Konsert / Samtal

ETC:s 1maj-fest

Ingen första maj utan en ordentlig fest

Dagens ETC har firat sin första födelsedag. Vi växer, frodas, utvecklas – och har blivit en tongivande röst i debatten. Detta tack vare alla engagerade prenumeranter och läsare, utan ert stöd vore vi inget. Därför vill vi återgälda kärleken – vi ska ha fest på 1 maj och ni är bjudna!

Kom och fira med oss! Träffa ETC-tidningarnas profiler och skribenter, lyssna på panelsamtal, livemusik och brandtal.

Artister: Kajsa Grytt, Rosh, Tikkle me, Emil Jensen

DJ:s: Dgeral, Kawa Zolfagary, Maria Sveland m. fl.

Kvällens konferencierer: Sara & Samantha 

Panelsamtal kl 18-21: Gräsrotsaktivism – hur gör man?
Tidigare i vår delade Dagens ETC ut priset Årets gräsrot, och vinnare blev nätverket Linje 17 mot rasism. Hur ser klimatet ut för aktivister i Sverige idag? Hur är det att verka för en bättre värld bortom Twitterstormar och flashrubriker?

Syriens sorg – Joakim Medin berättar
Joakim Medin har rapporterat från Syrien och Kurdistan för ETC i flera omgångar. Han har skildrat krigets fasor och människors kamp. I mars 2015 tillbringade han en vecka i syriskt fängelse. Möt honom i samtal med ETC-skribenten Somar al Naher. De är båda aktuella i antologin Syrien - Revolutionen, makten och människorna. Samtalet leds av Dagens ETC:s nyhetschef Eigil Söderin.

Mat: Det finns ingen anledning att gå hem när demonstrationen är slut. Kom direkt till oss istället! Mosebacke terrass är öppen, och flera food trucks, bland annat fantastiska Vegan Soul Train, finns på plats på Mosebacke torg.

Dessutom: Brandtal av ETC:s största profiler!

 

Om artisterna:

Kajsa Grytt
Med band som Kasern 9 (senare Pink champagne) och Tant Strul samt duon Kajsa och Malena är Kajsa Grytt ett av de största namnen i svensk punk och new wave. Hon är numera soloartist och har hunnit släppa sex album sedan 1990. På senare år har Tant Strul återförenats en handfull gånger parallellt med Kajsas framgångsrika solokarriär. Senast såg vi henne i TV4:s Så mycket bättre.

Rosh
Bara 18 år gammal är Rosh redan en av landets mest efterlängtade hiphop-debutanter. På mindre än ett år har Roshanack ”Rosh” Anoushe gått från sin första officiella vers på Mack Beats debutalbum Centrum till att uppträda inför 17 000 personer på festivalen ”We are Stockholm” och medverka på de unika ”Ladies First”-spelningarna tillsammans med några av Sveriges grymmaste kvinnliga rappare med Linda Pira i spetsen. I februari släpptes hennes debut-EP Svart diamant.

Emil Jensen
Inför höstens album och boksläpp och turnépremiär på ny föreställning gör Emil i vår bara ett enda litet specialframträdande som blir på ETCs första maj-fest.

I sina föreställningar blandar annars Emil Jensen sin musik med lyrik och komik till en helt egen genre och han har turnerat med sina konserter och föreställningar i hela norra Europa. Han kastar sig mellan allvar och humor, tal och musik, personligt och globalt och visar att det egentligen är samma sak. Senaste föreställningen I det nya landet, som delar titel med hans senaste skiva, hyllades av recensenter och publik när den turnerade för utsålda hus.

18e april i år visar SVT sin M-special om Emil med utgångspunkt i denna turné och skiva.

Emil Jensen skriver också sen fem år tillbaka krönikor i ETC Helg, han har sitt eget program Mellansnack i Sveriges radio, 2007 gjorde han hela sin sommarturné per cykel och han har även synts på vita duken i Jan Troells Maria Larssons eviga ögonblick.

Tikkle me
Tikkle Me är ett svensk elektroniskt popkollektiv som bildades av Frida Herchenröther (programmering/sång) och Karin Taberman (klaviatur). Bandet har allteftersom förvandlats och växt från en duo till en kvintett, i ständig utveckling i samarbete med musiker, sångare, dansare, fotografer och filmare. Turnéer i Sverige och ett antal framträdanden i länder som Tyskland, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Georgien har gett dem möjligheten att sprida sin musik. 2013 signerade de med Gaphals och har hittills släppt tre singlar och albumet What Is Real.

Sara & Samantha
Kvällens konferencierer som både leder oss genom kvällen och spelar! Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare. Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola och köksundervisning från dina favorittanter och -gubbar är de nu proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Parkman och Ohlanders har under fem års tid turnerat runt om i Sverige som spelat ett 100-tal gånger på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener och hörts i Sveriges Radio P3 och P2.

Under 2015 är duon aktuell med en Europaturné, ett större samarbete med Riksteatern samt spelningar runt om i Sverige och Norden. De är även nominerade till årets traditionsbärare 2015 på Folk- och världsmusikgalan och till hösten kommer deras debutplatta.