Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

FeminEast Festival

Mellanösterns kvinnliga urbana röster

Vi har nöjet att presentera årets mäktigaste musikupplevelse – FeminEast! Vi riktar strålkastarljuset på kvinnliga röster från Mellanöstern. Den unga kvinnliga generationen från Mellanöstern inom rap, hip hop, house och elektronika. Starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för förändring. Röster som motarbetas för att de kan erövra världen och störta strukturer.

Line up :

Malikah (Libanon)
Rap & hip hop
Lynn Fattouh alias Malikah, ”Queen of Arab Hip-Hop”, föddes i Marseille 1986. Uppväxt i krigets skugga i Beirut intog hon den libanesiska hiphopscenen när hon var 16 år och visade tidigt tecken på framgång. Malikah har uppträtt på flera musikfestivaler, bl.a. Avantarium Festival i Frankrike, Moloko Festival i Schweiz och Roskildefestivalen i Danmark.

143 Band (Afghanistan)
Rap & hip hop
Bandet består av Diverse och Paradise. Båda växte upp i Iran. Paradise är en av de första kvinnliga rapparna i Afghanistan. Inom undergroundscenen i huvudstaden Kabul har Paradise gjort musik under fyra års tid för att berätta om våld mot kvinnor och protestera mot den patriarkala strukturen som berövar kvinnors grundläggande mänskliga rättigheter.

Ayben (Turkiet)
Rap & hip hop 
Ayben är Turkiets absolut bästa kvinnliga rappare. Hon började sin karriär 1998 och debutlåten Yüzyüze var med på gruppen Nefrets album som skapades av Ceza. Hon har vunnit en stor publik genom att samarbeta med andra artister från olika musikgenrer. Hennes senaste singel har fått över 2 miljoner visningar på Youtube.

Nesa Azadikhah (Iran)
Elektroniskt/house/techno/DJ
Nesa Azadikhah (född 1984) är en Teheran-baserad DJ, musikproducent, kompositör, ljudartist och musiker. Hon började spela tonbak och daf när hon var 6 år gammal och som 16-åring började hon dj:a på undergroundställen. Nesa har etablerat sig som en av Teherans mest efterfrågade elektronikamusiker, ljudartister och kompositörer under de senaste åren.
Soundcloud >>>

Justina (Iran)
Rap & hip hop
Trots det faktum att hip hop är olagligt i Iran och kvinnor inte får sjunga har Justina etablerat sig som en av Irans bästa kvinnliga rappare. Hon protesterar mot diskriminering av kvinnor och ger röst åt många aktuella kontroversiella frågor i Iran.

kk_liten

riksteatern_logo_invert


Presenteras av Riksteatern i samarbete med Farhang. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök på FacebookBesök på TwitterBesök på Instagram