Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor / Samtal

Flumskolan

Politisk satir i liveinspelad podcast

"En skola som inte ställer krav lurar eleverna, för livet innehåller krav." - Jan Björklund

Äntligen är det dags för vår Flumskola att ringa in för terminsstart! Och vad kan passa bättre än att första kursboken vi öppnar är Jan Björklunds och Lars Leijonborgs bok Skolstart från 2002. En bok vars syfte är att "Sverige ska komma tillbaka till prispallen i internationella undersökningar". Vad hände sen? Hur rätt fick de? Hur mår man när man tvingas läsa kapitlet Att ställa krav är att bry sig? Har någonsin någon svensk minister varit en större gestaltning av Florence Valentins Allt dom bygger upp ska vi meja ner än Jan Björklund?

Detta och mycket mer i en rafflande säsongspremiär av Flumskolan som i år för flyttar upp från Kägelbanan till mer publiknande former på Mosebacke Etablissement. Kom och se riksdagsledamoten Rossana Dinamarca, skribenten Andres Lokko, samt komikern Marcus Johansson som driver en av landets mest förnäma ståuppklubbar Oslipat. Givetvis vore det inte premiär om inte fler hemliga gäster var på gång!!!

Flumskolan är en podcast om böcker från Aftonbladet Kultur och Galago som spelas in inför publik på Mosebacke Etablissement Södra teatern.

Med reservation för eventuella ändringar.