Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Fritz’s Corner 20 år – The Lemon Twigs [USA] m.fl.

En episk helg!

Fritz's Corner fyller 20 år! Detta ska vi fira med stort dunder och brak den 3 & 4 november på Kägelbanan! Fler akter kommer att presenteras inom kort men först ut är inga mindre än The Lemon Twigs [USA]!

Fredag den 3 november:

HELL ON WHEELS

Svenska indiebandet Hell On Wheels bildades 1994 i Nyköping, och har sedan dess släppt en hel drös med singlar, EPs och fullängdare, och skapat sig en bra kultstatus på köpet. Senaste skivan One Ros kom 2011, och det var även ett bra tag sen bandet spelade live. Men nu är det dags! Missa inte när dessa Fritz-favoriter repar ihop sig och spelar på vårt kalas!

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Lördag den 4 november:

THE LEMON TWIGS [USA]
Bröderna Michael och Brian D'Addario är The Lemon Twigs! Genom sin finurligt konstruerade popvärld av British invasion, barock ’n’ roll, extravaganta melodier och harmonier i överdåd har The Lemon Twigs gjort sig ett namn som ett fantastiskt knasigt och härligt band att verkligen hålla ögonen på.
Förra året släpptes deras debutalbum Do Hollywood, till en enigt rosande kritikerkår. Det är en skiva fylld av fina poplåtar, men med så mycket knasiga arrangemang (plonkigt piano, instrumentbyten, flerstämmig sång) som bara går för att rymma brödernas starka personligheter.
Tiden är kommen för att lära känna The Lemon Twigs!

THE FRESH & ONLYS (US)

Efter tre års väntan är äntligen San Franciscos favorit-knasbollar The Fresh & Onlys tillbaka med nya albumet Wolf Lie Down!

Sångaren Tim Cohen och gitarristen/producenten Wymond Miles är inga färskingar inom scenen, men på Wolf Lie Down återspeglas en nyfunnen passion; skivan genomsyras av en upplyftande romantik och gitarrlusta, och bandets egna, lite skeva humor. Det är mystisk janglepop, vars pastorala öken-noir-känsla införlivas genom Cohen och Miles duellerande art/punkiga sånghantverk.

Skivan spelades mestadels in i Wymond Miles studio av bandet själva, men även med hjälp av Bay Area-analog-veteraner som Kelley Stoltz och Greg Ashley. Tidigare medlemmarna Shayde Sartin och Kyle Gibson gör också inhopp, liksom turnerande följeslagaren James Barone (Beach House).

Det är ett nytt kapitel i The Fresh & Onlys liv, och en triumferande återgång till underjordens titaner. Kanske är det så att Wolf Lie Down är den bästa introduktionen till detta oursäktande och mångfacetterade rock'n'roll-band.

Fler band TBA!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Presenteras i samarbete med Fritzs Corner. Med reservation för eventuella ändringar.