Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Gramatik [SVN]

Hiphop möter dubstep och electro

Med grymma beats, ett ständigt musikaliskt utforskande och en furiös utgivningstakt har Gramatik etablerat sig som en av fildelarerans starkaste lysande stjärnor. Sen de framgångar som debutskivan Expedition 44 mötte på framför allt Beatport har Gramatik inte saktat ner för en enda sekund.

2008-års debut följdes snabbt upp av den första delen i Street Bangers-sviten. Sex år senare kom det stora genombrottet i Europa, med The Age of Reason.

The Age of Reason är den slovenskfödde, men New York-baserade, producentens första album på det egna skivbolaget Lowtemp. Efter en lång historia av att ha delat sin musik släppte han albumet genom fildelningstjänsten BitTorrent, vilket gjorde att han blev de tredje mest nedladdade artisten 2014. På The Age of Reason fortsätter Gramatik att blanda och ge bland influenser, referenser och infall. Det är hiphop, dubstep, electro och glitch i en enda grym röra. Och precis som alltid då det handlar om Gramatik blir resultatet förödande bra.

2014 års framgångar har följt med Gramatik till skrivande stund. Bara under 2015 har han hunnit med flera prestigefulla gig och fortsätter erövra dansgolv på festivaler som Coachella, Electric Zoo, Tomorrowland och Sónar, och kommer snart släppa nya EPn Epigram.

Vi är inte så lite nöjda över att Gramatiks höstturné sveper in över Sverige och Södra Teatern/Kägelbanan.

 


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för eventuella ändringar.