Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert / Samtal / Övrigt

Guitar People’s Prize

En heldag i gitarrens tecken

Guitar People's Prize är ett vandringspris och grundades 2002 som en möjlighet att samla ihop gitarrister och människor som följt verksamheten under nästan 40 år. Tanken är att presentera pristagarna under en kväll i gitarrens tecken, nya stjärnskott lyfts fram och stilbildande musikanter hedras. Genom åren har gitarrister som David Lindley, Eric Bibb, Ane Brun, Jojje Wadenius, Anna Ternheim, Göran Söllscher mfl mfl tilldelats utmärkelsen.

Guitar People’s Prize har i över ett decennium varit det enda betydande priset för gitarren och dess utövare i Sverige. Priset som premierat nya talanger och stilbildande musiker arrangeras i år för 11:e gången. Årets prisutdelning sker på Södra Bar i Stockholm den 22/11.

Live: Erik Söderlind Band
Gitarristen och kompositören Erik Söderlind representerar en ny generation av unga musiker som definierar den nutida svenska jazzen.
Musikaliskt är han en innovatör med rötterna i tradition. Hans fingerspel och improvisationsförmåga gör honom till en av det mest karismatiska och uttrycksfulla svenska jazzgitarristerna någonsin. Nyss släpptes Eriks tredje soloalbum. Den här kvällen framträder han med sitt band som inkluderar Leo Lindberg på Hammondorgel och Moussa Fadera på trummor.

Live: Afra Rubino
Flamencogitarristen Afra Rubinos musik är en blandning av traditionell flamenco, latinamerikansk gitarr och progressivare element. Utbildad och verksam i Spanien under många år, skriver hon numera musik från sin hemstad Göteborg. Den här konserten kompas hos av kontrabasisten Peter Jansson.

Konferencier: Rickard Olsson