Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Heavy Metal Action Night – Girlschool [GBR] m.fl.

Blixtar och heavy metal thunder

Heavy Metal Action Night är en endagsfestival i Stockholm som är här för att rädda er när festivalabstinensen börjar smyga på.
Vi är som det svarta orosmolnet en varm sommardag. Du har hört att det är på väg, du känner i luften att det närmar sig och när det väl befinner sig där, ja då smäller det.
Blixtar och heavy metal thunder – det är dags för Heavy Metal Action Night!

Girlschool [GBR]

Bandet som levererat NWOBHM sen 1978 och turnerat flitigt världen över. Senast de besökte Stockholm var 2015 då de intog Hovet tillsammans med Saxon och de eviga vapendragarna i Motörhead. Trots många förändringar i bandets line-up genom åren ser vi i dag de ursprungliga medlemmarna Kim McAuliffe, Enid Williams och Denise Dufort tillsammans med Jackie Chambers som har spelat i Girlschool sedan 2000 bjuda på rock'n'roll så som den ska låta!

Mindless Sinner

Sommaren 1983 deltog Linköpingsbandet Mindless Sinner i en bandtävling som de vann. För pengarna kunde de äntligen spela in sin debut-EP Master Of Evil som släpptes i början av 1984. Efter ett litet namnbyte fortsatte bandet leverera heavy metal fram till 1990 och lade sedan av. Men 2013 återförenades bandet och gjorde sin comeback på Muskelrock 2014.

Mystik

Bestående av fyra medlemmar – Beatrice Karlsson & Lo Wickman på gitarr, Julia von Krusenstjerna på bas & sång och en viss Sven Nilsson  som känns igen från svenska thrash-hjältarna Antichrist, på trummor – spelar Mystik en blandning av heavy och speed metal. Bandet befinner sig just nu i studion och kommer innan september att bjuda på helt nytt material. Dessutom gör Mystik sin debutspelning hos Heavy Metal Action Night.


Med reservation för eventuella ändringar.