Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Hello Saferide

Annika Norlin med band på intim turné

Det är fem år sedan Hello Saferide senast for på turné. Nu är äntligen väntan över - i februari beger sig Annika Norlin ut på vägarna med nya albumet The Fox, The Hunter and Hello Saferide. Det blir konserter på hemtrevliga teatrar samt en och annan inomhusfestival i Stockholm, Uppsala, Norrköping, Göteborg, Malmö och Umeå.

- När vi gjorde skivan pratade vi en del om att den skulle kännas såpass liten och intim att det ofta skulle kännas som att man satt bredvid lyssnaren i soffan. Det ska vi göra vårt bästa att återskapa på scen.

I tio år har Annika Norlin satt text och musik till känslor lika personliga som universella. När vi blivit kära, fått nog, stannat kvar, knutit näven i politisk frustration, önskat att vi var lesbiska, haft tvångstankar, besökt den kommunala simhallen och velat hämnas har låtarna funnits där. Först på engelska som Hello Saferide och senare även på svenska som Säkert!

The Fox, The Hunter and Hello Saferide är det tredje Hello Saferide-albumet sedan debuten Introducing… Hello Saferide 2005. Annika Norlins musikkarriär har, oavsett vilket språk sångerna sjungits på, kantats av utsålda turnéer, grammisar, P3 Guldpriser och recensioner som tävlat i superlativ. När The Simpsons skapare Matt Groening skulle välja sina favoritband till den mytomspunna musikfestivalen All Tomorrow´s Parties 2010 bokade han genast Hello Saferide.

Samtidigt med höstens albumsläpp på Razzia Records kom en bok med samlade sångtexter på Teg Publishing. Nu är Annika Norlin redo för scenen igen.
- Nu har det varit mycket prat om text. Nu vill jag spela.

Presenteras i samarbete med Live Nation. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsidaBesök på Facebook