Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Intim middag med Moa Lignell

Avskalad middagskonsert på Mosebacke

Tre år efter debutalbumet Different Path släppte Moa Lignell i oktober 2015 sitt egen producerade album Ladies' Man. Med stor värme och avskalad ljudbild bjuder Moa in lyssnaren till en stund av påtaglig närvaro där man får ta del av djupa möten och gripande berättelser.

Det är avskalat, vackert och kämmer på en nerv som får en att känna att man vill ta alla låtar och svepa in sig som i ett tjockt tryggt täcke. På ett okonstlat vis beskriver Moa olika typer av händelser, möten och relationer baserat på både egna och vänners erfarenheter. Titelspåret Ladies' Man handlar om Moas pappa. Jonathan är, med dess olika "scener", ett bra exempel på hur hon närmaste skapar små filmer med sina låtar. Låten handlar om mötet med skådespelaren och vännen Jonathan Andersson (Johnny i filmen Känn Ingen Sorg). Old Towns är en duett med Plura. Tid och rum försvinner och det går inte annat än att förälska sig i dess nyanser och kontraster när man hör Plura och Moa filosofera över livet, vägval och erfarenheter.

Två år efter deras första framträdande på Rockbjörnen satte sig Moa och skrev låten Old Towns med en förhoppning om att Plura skulle vilja göra duetten tillsammans.

-"Jag skrev den för min egen skull, så att jag skulle ha något att utgå ifrån. Man kan säga att låten är en sammanfattning av ett kvällssamtal med någon man inte känner. Den handlar om ett möte, det gör alla mina låtar mer eller mindre", berättar Moa.

Moa står för både text och musik på samtliga tolv spår. De första singlarna Where I Stand samt We're Still Young har Tobias Fröberg producerat. För resterande låtar har Moa tagit på sig producentrollen, en process som inneburit mycket jobb och ansvar, men Moa ångrar sig inte. Albumet är inspelat i Pentagon Studios under tre veckor tillsammans med teknikern Robert Qwarfoth.

Förutom att jobba på sitt eget album har Moa hunnit med att skriva en låt tillsammans med Melissa Horn till hennes kommande album Jag går nu. Under våren 2016 åkte Moa Lignell med som förband på Melissa Horns turné i Sverige, Norge och Finland, totalt 50 spelningar genomfördes.

I sommar gör Moa Lignell ett antal utvalda konserter tillsammans med Anna Dager (cello).

Nu kommer hon till Södra Teaterns intima restaurang Mosebacke Etablissement, och ger där två vardagsrumskonserter för sittande middagspublik. Vänta inte med att boka bord – det kommer bli en magisk kväll för ett lyckligt fåtal!