Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Jenny Hval [NOR]

Progressiv, samtida popmusik

Support: Sweeep

“Think big, girl, like a king, think kingsize”. Jenny Hvals nya album Apocalypse, girl inleds med ett citat från den danske poeten Mette Moestrup och fortsätter sedan resan vidare mot ett vackert bottenlöst djupt. I oktober får vi chansen att uppleva denna norska popdramatik live.

Intimt, sårbart och storslaget. Norska Jenny Hval har för varje släpp sedan debuten 2006 format ett unikt grepp om den norska alternativa popscenen.

Nya albumet Apocalypse, girl svävar runt i ett hallucinogent berättande som existerar någonstans mellan fiktion och verklighet, i en febersnurrig dröm om död och återfödelse – allt snyggt invirat i ett lager av progressiv och samtida popmusik. Hval har på den här skivan med sig en bred uppsättning medmusiker som tycks bemästra alla instrument som kommer deras väg. Allt från mer traditionella instrument som munspel, harpa och cello till mindre traditionella ljud som en resväska som stängs avverkas under loppet av dessa tio spår.

 


I samarbete med Luger

Mer reservation för eventuella ändringar