Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

John Grant [USA]

Outtröttligt singersongwriter-geni

Support: Fufanu

Efter att ha bott i både Buchanan, Berlin, New York och i Reykjavik och samtidigt grundat The Czars, spelat med Midlake och Hercules & Love Affair, översatt texter åt Ásgeir och samarbetat med Sinead O’Connor, så är det nästan en underdrift att beskriva John Grant som sinnebilden av den rastlösa konstnären, eller kanske som ett outtröttligt geni om man hellre vill det. Oavsett så har John Grant otvivelaktigt levt ett händelserikt liv, och det avspeglas också i musiken han skapar.

När The Czars splittrades år 2004, efter mer än 10 år som band, tog John Grant en paus från låtskrivandet, men återkom 2010 och släppte sitt första soloalbum Queen of Denmark, som spelades in i samarbete med Midlake. Den skarpsinniga och personliga skivan, där John Grant gör upp med sitt före detta alkohol- och drogmissbruk, fick ta emot flera utmärkelser. Bland annat korades den till Best Album 2010 av den brittiska musiktidningen Mojo och beskrevs som ett av de mest djupt tillfredsställande debutalbumen på senare tid av BBC Music. Sedan dess har han bland annat hunnit släppa albumet Pale Green Ghosts, medverkat på en hyllningskiva till Elton John och turnerat med symfoniorkestern Royal Northern Sinfonia.


Med reservation för eventuella ändringar