Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb / Konsert / Performance

Klubb Krut #6

En klubbupplevelse med cirkus, balkan och techno

Mörkret hade äntligen sänkt sig över staden. Lindansaren gick högt över manegen på sin lina av stål. Här uppe, badandes i strålkastarens månlika ljus, spatserande han på en tunn lina utan något skyddsnät. Här fann han frid. Han snurrade, sprätte och gled. Här fick han vara sig själv, utan dömande blickar, utan några krav på att vara på ett speciellt sätt, utan att passa in i samhällets ramar för hur kvinnor och män, rika och fattiga, unga och gamla ska bete sig. Här hade han bara publikens kärleksfulla, förväntansfulla blickar på sig. Och sin älskade lina av stål.

Cirkusen var hans hem, här var alla välkomna. Men det var också det enda han kände; under hela sin uppväxt hade han tillhört cirkusen och tränat till att bli världens bästa lindansare. Han hade växt upp i denna miljö där alla tilläts vara precis så märkliga, underbara och udda som dom ville. Han önskade att fler människor fick uppleva cirkusens varma, tillåtande mörker.

Han önskade att andra också kunde få möjligheten, att kunna flyga iväg över linan i månljuset och se världen ur ett annat perspektiv. Han såg de små människorna långt där nere i publiken och undrade stilla; lever dom sina liv fullt ut?

"I follow the night
Can't stand the light
When will I begin to live again
One day I'll fly away..."
Nicole Kidman, Moulin Rouge

Mina damer och herrar, och allt däremellan: Varmt välkomna till Klubb Krut #6, en klubb där alla är välkomna; klubbkids, folk- och världsmusikälskare och alla däremellan som vill ha en stor och på innehåll mättad klubbupplevelse.
Klubb Krut är cirkus, balkan och techno. På Kägelbanan. Tre gånger om året.

Låt cirkusen börja!

Avsändarna bakom konceptet Klubb Krut är Balkanbandet Davaj och Sandra Bergman aka Choco Canel. Davaj har spelat på otaligaklubbar, festivaler, fester och event runt om i Sverige sedan 2005 och blandar fritt Balkan, klezmer och jazz till en energisk och medryckande musikalisk mix. Sandra Choco Canel Bergman är en av Stockholms flitigaste DJ:s och bandbokare som även ligger bakom konsertverksamheten på Fotografiska, driver företaget Coco Transistor och har förgyllt stadens nattliv i ett decennium. På Klubb Krut kommer hon att husera från öppning till stängning i det lilla rummet och spela de mest obskyra balkanmixarna du har hört!

NÅGRA AV AKTERNA SOM MEDVERKAR 29/5:

Ska 'N' Ska
Ska 'N' Ska bildades i Stockholm 2004 under ett annat namn med avsikt att spela punkmusik, ganska snart influerades bandet mer och mer av ska, bytte namn och det band som i dag räknas som Sveriges mest anlitade och uppskattade skaband föddes! Sedan dess har tiomanna bandet spridit sin euforiska ska-reggae-punk-gypsy-party mix med frenesi i Sverige, Tyskland, Ryssland, Storbritannien etc och har spelats på radio i hela världen! Oavsett om de står på en stor eller liten scen spelar de med samma energi, intensitet och närvaro och har delat scen med andra storheter som: Yellowman, Eek-A-Mouse, Karamelo Santo etc. Gör dig redo för bandet som garanterat kommer att få dig skaka rumpa!

Crash Nomada
Crash Nomada är ett internationellt folkpunkband. Med sin unika blandning av dansant folk-och världsmusik laddad med elektrisk punkenergi, är de kända för vilda spelningar och har många gånger hyllats som ett av Sveriges bästa liveband. Utan att någonsin tappa enkelheten, råheten och de dansanta klubbvibbarna, skapar Crash Nomada unik, experimentell och genreöverskridande global folkpunk. Med en kavalkad av folkmusikinfluenser från Sydösteuropa, Nordafrika, Mellanöstern och Skandinavien – och förstås en rejäl dos klassisk punkrock, lite reggae och hip-hop – axlar de en musikalisk tradition i samma anda som exempelvis Mano Negra och Gogol Bordello. Crash Nomada baserade i Stockholm, de har uppmärksammats i media och på bloggar över hela världen för sin unika blandning av punk och folkmusik från mellanöstern, Nordafrika och Skandinavien. Bandet har spelat på festivaler runtom hela Europa. 2011 släpptes singlarna From Town to Town och Itineranza på egna bolaget Transnational Records/Cosmos Music Group. Fullängdaren Atlas Pogo släpptes i mars 2012 och fick fina recensioner. En EP på svenska, Broar släpptes i juni 2013. Bandet jobbar för tillfället på sitt andra studioalbum som är planerat att släppas under 2015.

Daniel "Odelbollen" Odelstad (DJ)
Medlem i DJ-trion och musikbloggen Tracasseur, har arrangerat och arrangerar klubbar på allt från Slakthuset till Kåken och F12, och flitigt anlitad i båset runt om i Sthlm såväl som i Europa. I sommar syns han återigen på F12 med sin urban-klubb, men kärleken till housen kommer enligt honom själv, just nu, i första hand. ”Musik en kan dansa till, annars får det vara”. Nytt, fräscht, melodiöst och hög bpm.

Grandma
Grandma är en gubbtant som pekar med hela handen, visar halva brösten och sjunger tills du gråter. Bra eller dåligt? Det är upp till dig, smaken är som baken. Men du går inte ifrån Grandma orörd.

Evy Maroon
Denna neo-burleskstjärna kommer ursprungligen ifrån Holland men är bosatt i Stockholm sedan många år tillbaka och är känd i branschen som bland annat medarrangör av Burleskapader – Sveriges första burleskfestival. Evy uppträder i många olika skepnader, allt från Jesus till rymdresenär, från kvinnokämpe till Kung-fumästare… gemensamt för alla hennes akter är att de präglas av humor.

Trattofon
Mustascher av papper, hjärtan av guld! Likt rymlingar från en tecknad film slinker det färgsprakande paret kring och retar, roar och interagerar. Husets clowner på Klubb Krut - cirkusduo Trattofon!

Yvette Les Fesses
Yvette Les Fesses, ”The Dame With The Deadly Derrière”, och utnämnd till "Queen of Classic Burlesque" på The Amsterdam Burlesque Awards. Denna dam är en del av Sveriges crème de la crème i burlesquevärlden och en välkänd magdansös. Eldig förförerska med passionerade rörelser i en exotisk förpackning.

Samt akrobater, ballongkonstnärer och vilda djur i mängder!

Sandra Bergman, cirkusdirektörska och residerande DJ
Samuel Hedberg, cirkusdirektör och kapellmästare

Läs mer om Klubb Krut på Facebook!

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!