Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor

Kodjo Akolor: Brott mot jantelagen

En personlig standupföreställning om att inte nöja sig

Kodjo Akolor, den älskade komikern och programledaren för Musikhjälpen,P3 Guld och Morgonpasset i P3 ger sig ut i landet med sin nya standup-show Brott mot jantelagen, som handlar om att vi faktiskt ska tro att vi är något.
Brott mot jantelagen är en personlig standup-föreställning som tar avstamp i Kodjo Akolors liv och hans motto att aldrig vara nöjd med det man har.

– Min resa från student, plåtslagare, brevbärare och finanssnubbe till radiopratare och komiker är i sig ett brott mot jantelagen. Jag vill visa folk att det går att bryta mot jantelagen oavsett vem man är genom att berätta om mitt liv från barndom fram till idag. Jag vill få folk att tänka “fan vi knäcker jantelagen, vi kickar ut den ur vårt svenska DNA", säger Kodjo Akolor.

Den nya föreställningen Brott mot jantelagen innehåller tänkvärda iakttagelser och klassisk Kodjo-standup med högt tempo, vilda imitationer, skruvad vardagskomik och ett smittsamt glatt humör.

Biografi
Kodjo Akolor är mest känd som en av programledarna för P3:s flaggskeppMorgonpasset i P3. I fem år har hans sprudlande humör, nyfikenhet och snabba tunga fått trötta svenskar att piggna till på morgonen och hösten 2014 röstades han fram till Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare.
I grunden är Kodjo komiker och har sedan 2005 uppträtt på åtskilliga standup-scener runt om i landet. Han har också varit värd för P3:s humorshow Humorhimlen live fyra år i rad.
I december ledde Kodjo Akolor för fjärde året i rad insamlingsprogrammet och folkrörelsen Musikhjälpen. Det oerhört populära evenemanget direktsänds varje år under sex dagar i både P3 och SVT. I januari var Kodjo dessutom för andra året i rad värd för den direktsända musikgalan P3 Guldfrån Scandinavium i Göteborg.

 


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för eventuella ändringar.