Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb

KUBE feat Ceephax Acid Crew, Bjørn Svin, Rumpistol, Unkwon & Mikkel Meyer [GBR/DNK]

En audiovisuell klubbinstallation

På scen: Ceephax Acid Crew (Storbritannien), Bjørn Svin (Danmark), Rumpistol (Danmark), Unkwon & Mikkel Meyer (Danmark).

Visuals av OBSCURA a.k.a Frederik Hilmer.

Med fokus på den intimitet som uppstår när en artist och dennes publik delar ett utrymme strävar installationen KUBE efter att vidareutveckla den liveinramning som vi är vana att uppleva elektronisk musik och abstrakt ljudkonst i.

Installationen, som kan ses som en modern lägereldsupplevelse, bjuder in betraktarna i de fyra uppträdande artisternas arbetsrum, och dessa förvandlas i sin tur till aktiva deltagare i det illusoriska landskap som målas upp med hjälp av specialdesignad ljusscenografi.

Visionen att skapa ett intimt rum där avståndet mellan artist och publik är så litet att det blir näst intill hotfullt föddes ur en delad frustration över det ökande glappet mellan publik och artist inom framför allt elektronisk musik, men som även kan tolkas som musikindustrins försök att skapa vinster genom allt större och mer utstuderade konserter.

Intimiteten som KUBE erbjuder gör å ena sidan betraktaren medveten om det faktum att musiken faktiskt framförs live, men kommer också att konfrontera besökaren med sig själv och det sätt denne vanligtvis upplever en konsert. Istället för att likt en passiv åskådare uppleva konserten som på film, sedd ur en låst vinkel, inbjuder KUBE-installationen istället publiken att röra sig runt i utrymmet och bli en del av upplevelsen.

Med reservation för eventuella ändringar.