Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Lightning Bolt [USA]

Hyperintensiv noiserock

Support: Dan Friel

Äntligen! Som vi har väntat på ett återbesök av världens bästa Ligtning Bolt! Det är sju år sen de sist besökte Sverige och Fritz’s Corner. Missa inte vinterns absoluta måstespelning den 4:e december på Kägelbanan.

När det kommer till maximal, öronrensande, hyperintensiv noiserock är Lightning Bolt ensamma herrar på täppan. I över två decennier har Rhode Island-duon utvecklat och revolutionerat den extrema rocken på otaliga sätt. Deras spelningar kan kategoriseras till det mer vanvettiga i spektrat. Live är Lightning Bolt ett organiserat kaos. Brian Chippendale har svart bälte i trummor. Manisk och hårtslående. Bassisten Brian Gibson använder sig av ett specialbyggt femsträngat monster. De turnerar ofta med egenbyggda stärkare och man ser dem sällan på scenen, utan föredrar närheten till publiken som golvspelningarna ger.

Fantasy Empire, bandets sjätte album och första på fem år, släpptes i våras via Thrill Jockey. Skivan har fått magiska recensioner i så gott som all respekterad musikmedia.

Utöver Lightning Bolt hjälper Chippendale artister så som bl.a. Björk och Boredoms, spelar med sina andra projekt som Black Pus och Mindflayer, samt skapar seriekonst och formger i princip alla egna släpp. Gibson spelar också med bandet Wizardzz och gör tv-spel med egna firman Drool.

 


Presenteras i samarbete med Fritz's Corner. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Besök hemsida