Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor

Margaret Cho (USA)

The psyCHO Tour: There's No I In Team, But There’s a CHO in Psycho

The psyCHO Tour är standupgeniet Margaret Chos senaste show, och beskrivs som "vilt dynamisk" av New York Times. "Showen handlar om galenskap, och om ilskan jag känner över allt som händer i världen just nu - allt från polisbrutalitet till rasism till den stegrande vågen av våld mot kvinnor", säger Cho.

En stor del av föreställningen är hyllningar till Chos "humor-pappa" Robin Williams och hennes "humor-mamma" Joan Rivers, som båda gick bort inom loppet av några månader förra året. Margaret stod dem båda mycket nära - vänskapen med Robin inspirerade henne att starta kampanjen #BeRobin för att samla in medel och höja medvetenheten kring hemlöshet. Relationen med Joan stärkte å sin sida Margarets önskan att alltid förbli orädd.

Som komiker tacklar Margaret svåra ämnen med fingertoppskänsla och rakbladsskarpa insikter, vare sig det handlar om singellivet, Boko Haram, Caitlyn Jenner eller kvinnokamp (eller ett fantastiskt sångnummer). Som pionjär bland kvinnliga standupkomiker tar hon ingenting för givet.

"Det är en underbar känsla att vara känd som en 'trygg hamn' för människor som upplever sig diskriminerade och utanför. Publiken som kommer för att se mig ser sig nödvändigtvis inte som traditionella stand up comedy-fans. Jag verkar vara ett tryggt alternativ för människor som inte känner sig representerade i samhället, och de kommer för att mitt synsätt ger röst åt mycket av det som behöver sägas. Det gör mig väldigt stolt", säger Margaret.

 


Presenteras i samarbete med Cidcom. Med reservation för eventuella ändringar.