Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Markus Krunegård

Exklusiv Stockholmskonsert

Markus Krunegårds flitiga turnerande förra sommaren resulterade nyligen i utmärkelsen årets soloartist 2014 av tidningen GAFFA. I augusti bjuder han Stockholmsfansen på en konsert med oslagbar utsikt över Stockholms inlopp på Mosebacketerassen, som även blir den enda konserten i Stockholm för året.

Under sensommaren gör Markus Krunegård sin enda Stockholmskonsert för året på Mosebacketerassen. Den 26 augusti bjuder han på sina magiska popdängor och en av stans vackraste utsikter från Söders höjder. Åtskilliga av Sveriges främsta artister har stått på Mosebacke-scenen, och i augusti är det Markus Krunegårds tur.

Hyllningskörerna ekade högt efter Markus senaste albumsläpp Rastlöst blod i juni 2014 och knappt hann de stillas innan nytt material var på gång från Sveriges popprins. Under hans populära sommarturné föddes idén om fem nya spår och under hösten spelades EPn Härskarens teknik in som gavs ut i början av 2015.

Krunegård, som äntrade popscenen med sina forna band Hets! och Laakso, gick solo 2008 när han släppte det kritikerrosade albumet Markusevangeliet och singeln Jag är en vampyr, en låt som belönades med årets låt på P3 Guld och grammisnominerades samma år. Dagens Nyheter kallade albumet för ”en svensk motsvarighet till Springsteens Born To Run”.

Sedan solodebuten med Markusevangeliet har Markus skrivit in sitt namn i popmusikhistorien genom att ha gett ut två album på samma dag, samarbetat och producerat låtar med Mauro Scocco, med Jari Haapalainen (Eldkvarn) och Patrik Berger (Lana Del Rey, Robyn, Icona Pop).

 


Presenteras i samarbete med Live Nation. Med reservation för eventuella ändringar.