Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Mikal Cronin [USA] + Holy

Soldränkt garagerock

Garage-doftande pop med soligt och melodiskt skimmer från både 80- och 90-talets indierock. Vi är sanslöst glada över att välkomna Mikal Cronin tillbaka till Sverige för två konserter i höst – 12 november på Kägelbanan i Stockholm och 13 november på Pustervik i Göteborg.

Med soldränkt garage-rock har Mikal Cronin värmt gitarrsvärmande bröstkorgar sedan den självbetitlade debut-LP:n 2011. Uppväxt i Laguna Beach, Kalifornien, följde (inte så förvånande) ett musikaliskt uttryck därefter – där garagerockiga inslag varvas med lummiga arrangemang, tröstande melodier och djupt personliga texter. Tillsammans med parhästen Ty Segall är Cronin i absolut främsta led när det kommer till att skapa musikalisk kvalitet från den amerikanska västkusten.

I maj 2015 släpptes Cronins tredje album MCIII. Albumet är en samling av rasande och obestridbara poplåtar varvat med ett djupare berättande om att bli vuxen. Precis som på debutalbumet och tidigare fullängdaren MCII hörs nästan uteslutande Cronins egna arrangemang och instrument även på detta album – allt sammansatt i ett humörsvängande crescendo, långt utanför ramarna för den traditionella enmansorkestern.

Hans liveframträdanden har beskrivits med ord som ”Garagepunk för bra för att vara sann” (Gaffa). Mikal Cronin är ett geni. Upplev det med egna ögon och öron i november. Biljetter ute nu!

Support: Holy
Holy är Umeå-bandet som från ingenstans klev rakt in i rampljuset och överrumplade alla med sitt självklara sound. Solig rock med doft av 60-tal, inspirerad av band som Velvet Underground och Pink Floyd, kryddad med moderna inslag. Hyllningarna lät inte vänta på sig, och både kritiker och publik har nyfiket följt Holy sedan dess. Fullängdsalbumet Stabs släpptes via PNKSLM/Ny våg i mars – och orskade mediala svallvågor med bland andra 5/5 i Gaffa och 8/10 i Pitchfork.

 


 

Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.