Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor / Konsert / Performance

Mycket midsommar för alla

Med Miss Inga, Helga och Tommy Löbel

En av våra mest älskade högtider närmar sig och Södra Teatern tänker såklart inte stå vid sidlinjen under denna folkfest. Alla, gamla som unga, traditionalister, barnfamiljer, södermalmshipsters och pensionärer, är varmt välkomna att delta i ett härligt firande som tar de bästa klassiska inslagen och lägger till en twist. Värdar för dagen är dragshowartisten Miss Inga och Södra Teaterns tyskbördige VD Ingmari ”Helga” Pagenkemper. Efter en dag fylld med midsommaraktiviteter, lekar och levande musik fortsätter kalaset med nattklubb i Champagnebaren inne i Södra Teatern.

Först på schemat står kransbindning och smyckning av stången. Miss Inga och Helga har ambitionen att detta ska bli Södermalms ståtligaste och finaste stång och uppmuntrar alla att hjälpa till med att smycka den. Därefter ska stången resas och efter det vankas ringdans med sång. I tillägg finns det möjlighet att spela spel, gå en tipspromenad och leka lekar för både vuxna och barn. För de allra yngsta kommer det även att finnas en fiskdamm. 

Vår bistro, bar och ölkiosk håller öppet som vanligt. Likt tidigare år kommer Tommy Löbel och hans Swing Band att vara på plats och sprida härliga toner från Mosebacketerrassens scen.

Efter en fullspäckad dag fortsätter festligheterna in på småtimmarna för den som så önskar. Uppe i vackra Champagnebaren på våning sju börjar festen redan kl 16 med en stor uppsättning DJ:s som bland annat inkluderar Pontus Johansson & Andreas Bigert från Decadancia, Kristoffer Tellström, Micke Julander och Kim Högstedt. De håller grytorna kokande fram till kl 02:00.

För de som firar midsommar inne i stan och vill krydda med lite extra flärd är det en utmärkt idé att komma förbi Mosebacketerrassen. Alla komponenter vad gäller lekar, mat och musik kompletteras mycket bra av den slående utsikten över ett grönskande Djurgården och inloppet till sommar-Stockholm.

I vanliga fall hittar du spektakulära Martin ”Miss Inga” Johansson i rollen som den dryga drugan på Södra Teaterns barnförbjudna afternoon tea som går under namnet It’s Motherf***ing Tea Time, samt ännu oftare som nattklubbschef på Södra Teatern. Ingmari ”Helga” Pagenkemper är Södra Teaterns VD och konstnärliga ledare som har hittat vägen hit via ljudtekniker och musikchef på gamla Lydmar Hotel, till Berns och sedan Hamburger Börs.

Kl 11:00 binder vi vackra kransar och klär stången.

Kl 14:00 reser vi stången och dansar loss!