Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert / Performance

Nångång måste allting skaka

Rock, poesi och film - ett multikonstverk inspirerat av Matteuspassionen

Artisten Staffan Hellstrand, poeten Bob Hansson, filmaren Helene Berg och gitarristen Fredrik Blank tillsammans på scen i ett unikt och omtumlande verk.

Med Staffans rockmusik, Bobs poesi och Helenes film gör de en fri tolkning av en av världshistoriens mest återberättade händelser i ett verk, som speglar samtiden ur ett socialt, politiskt och mänskligt perspektiv.

Föreställningen hade premiär i en fullsatt Flemingsbergskyrka påsken 2014 och framfördes sedan på fyra andra platser, senast en bejublad föreställning på Göteborgs kulturkalas i augusti. Påsken 2015 gör gruppen ytterligare ett tiotal föreställningar.

Medverkande: Staffan Hellstrand, Bob Hansson, Fredrik Blank, Helene Berg
Kreativ producent: Elin Engström

Förband: Montag Mania
Montag Mania, ett band och konstsamarbete baserat i Stockholm och Berlin. Efter att ha avslutat en stor turné i S:t Petersburg, Danmark och Sverige stationerade de sig 7 månader i Berlin för att göra sitt tredje album. Montag Mania släppte sitt andra album Tropical Birds 2013. Musiken kan bäst beskrivas som avantgarde pop med element av afrobeat med en ljudbild helt i sin egen värld. En musikalisk resa, en rad lyckade misstag, magiska moment, ögonblick av eufori, fångade som knivskarpa bilder av den nya värld vi befinner oss mitt i. De har lovordats i recensioner i Sverige och New York, i tidningar och bloggar som Gaffa, Musikindustrin, DN, New York-bloggen ”The joy of violent movement”, Nöjesguiden bland många andra. Singeln Into The Highlife, intog första plats på studentradions topplista och höll sig sedan kvar där i över 6 veckor.

Montag Mania är Isabel De Lescano, Fredrik Blank, Juan Romero och konstnären och VJ:n Helene BergLyssna på Montag Mania här.

 


Med reservation för eventuella ändringar.