Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats [USA]

En blandning mellan folk, americana, rock, blues och vintage soul

Musik iklädd lika delar blåställ och den finaste gå-bort-kostymen. Nathaniel Rateliff & the Night Sweats är allt detta toppat med en röst stark som den grövsta av fartygsvisslor.

Support: Matthew Logan Vasquez 

2010 släppte den Denver-baserade multiinstrumentalisten och singer songwritern In Memory of Loss och i hyllningskörerna som följde droppades det liknelser med såväl Bon Iver som Mumford & Sons. De senaste fem åren har Nathaniel Rateliff blivit med band och har tagit musiken till nya territorium där paralleller snarare kan göras med Otis Redding och Sam & Dave. Den nedskalade framtoningen har bytts ut mot full vevning. Detta utan att tappa ett uns av själ.

Rateliff i sin nya uppsättning levererar fortfarande texter som bär det allvar som han gjort sig känd för trots ett mer upplyftande sound. Eller som han själv uttrycker det: ”I’m trying to do something that's emotionally charged and heartfelt and I want the experience to be joyous, for people to feel excited and dance around instead of being super-bummed by reality.”

Det här är verkligen musik du inte bara lyssnar till utan faktiskt upplever. Den har tamejfan en själ som får våra tankegångar att, utan paus på vägen, springa iväg till en ung Van Morrison.


I sambarbete med Luger