Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Oh Land [DNK]

Teatralisk pop och sköra ljudlandskap

Biljettsläpp 4/9!

Oh Land är en av Danmarks just nu mest intressanta artister. Hennes unika sound kan jämföras med en mix av Robyn, Feist och Lily Allen, och med bakgrund som professionell dansare skapar hon effektfullt koreograferade och teatraliska framträdanden. 7:e november upplever vi henne live på Kägelbanan i Stockholm.

Nanna Øland Fabricius, mer känd som artisten Oh Land, hamnade mitt i en musikkarriär 2008, under inte helt vanliga omständigheter. När tio års utbildning på bland annat Svenska Balettakademien och en spirande karriär som balettdansös på grund av en skada fick ett abrupt slut, vände hon sig till musiken för att få utlopp för sin kreativitet. Vid 22 års ålder skrev och producerade Oh Land sitt första album Fauna, som fick stor uppmärksamhet i musikpress. Det var hur hon arbetade under med Fauna som skulle sätta rutinen för hur hon skulle skapa musik i framtiden, där den egna produktionen återigen står i fokus.

Oh Lands senaste och fjärde album, Earth Sick, markerar en återgång till rötterna; att skriva, spela in och producera allt själv i hemmet, med hjälp av familj och vänner. Earth Sick är en hybrid av tunna lager av symfoniska och elektroniska ljud som vävs tillsammans till ett fantastiskt ljudlandskap. Singeln Slow som kom tidigare i sommar är ett samarbete med hennes landsmän Turboweekend, och hon har tidigare samarbetat med bland andra Gym Class Heros och Yuksek.

Oh Land har spenderat den större delen av de senaste fyra åren på vägarna. Hon har headlineat turnéer och varit support till bland andra Katy Perry och Sia. I november intar Oh Land Kägelbanan för en intim Stockholmsspelning. Det är alldeles, alldeles för bra för att missa.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för eventuella ändringar.