Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Riksteatern på Södran våren 2017

Scenkonst för alla

Södrans coola ägare Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. 40 000 medlemmar i över 230 riksteaterföreningar bildar Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

I vår kommer Riksteatern till Södra Teaterns scener med föreställningar som Nina – A story about me and Nina Simone med Josette Bushell-Mingo, dansföreställningen Paper plane, allmogesuccén Fäboland och Kality – vittnesmål från samvetsfångar.


Nina–a-story-about-me-and-Nina-Simone-Photo-Andrew-Ness-1024x682

NINA – A STORY ABOUT ME AND NINA SIMONE
16-18 MARS

Föreställningen om Nina Simone har kallats för "akut teater". Ylva Lagerctranz Spindler skriver i Svenska Dagbladet:

"Här ligger revolten som ett vibrerande raster mellan musikens suggestiva toner och texternas politiska innehåll: raseriet, maktlösheten. Uppsättningen lyckas på ett magiskt sätt varva underhållning med aktivism som vore den en spetsad molotovcocktail [...] Och det är bara att gratulera alla de orter som har köpt den. För det här är akut teater om att bokstavligen vara en röst för dem som inte har en. Och vilken röst sen."

faboland_press6-1024x682

FÄBOLAND
29, 30 APRIL & 2 MAJ

Fäboland med Sara Parkman och Samantha Ohlanders gästade Södra Teatern redan hösten 2016 och sålde ut två föreställningar. Därför kommer de nu tillbaka för tre extraföreställningar i april och maj.

Martin-Schibbye-Mans-Lagerlof-Foto-Anna-Tarnhuvud-1024x681

KALITY
4, 5 APRIL

När journalisten Martin Schibbye lämnade Kalityfängelset i Etiopien, efter att ha suttit 438 dagar som samvetsfånge, lovade han sina medfångar att berätta för världen vad han hade sett.

Kality är en samling vittnesmål och berättelser om att bli fängslad för sitt skrivande och de konsekvenser det får; psykiskt, fysiskt och socialt. Föreställningen bygger på texter skrivna av fångar eller före detta fångar på Kality-fängelset i Etiopien.

Paper-Plane-1280x720

PAPER PLANE
13 MARS

I koreografen Mari Carrascos Paper Plane möter vi fyra dansare som öppnar dörren till ett parallellt universum där det går blixtrande snabbt och drömmande långsamt. Skiftande uttryck, knivskarpt och bubbligt kaotiskt. Dansarna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om.

Köp biljett