Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Intim middag

med Tom Levin

Svenska singer-songwritern Tom Levin kommer till Mosebacke Etablissement för att ge två vardagsrumskonserter för sittande middagspublik. Vänta inte med att boka bord – det kommer bli en magisk kväll för ett lyckligt fåtal!

Tom Levin har gett ut sex album, spelas regelbundet på amerikansk radio och har bland annat vunnit pris som årets manliga artist i USA. Hans musik har kallats genreöverskridande indie-folk och recensenter har jämfört honom med storheter som Tom Waits och Johnny Cash.

Tom växte upp och bor i Sverige, men upptäckte att han kunde sjunga som utbytesstudent i Alaska och började skriva låtar när han bodde i Australien. 2006 vann han NMW Award i USA för Årets manliga artist och 2015 mottog han Live at Hearts pris som Årets låtskrivare.

Läs mer här.

Konceptet ’Intim middag med…’ är Södra Teaterns ansats att blåsa nytt liv i en av landets mest legendariska krogscener – Mosebacke Etablissement. Mosebacke Etablissement är en del av Södra Teatern, som invigdes 1859 och därmed är Stockholms äldsta öppna teater, men har genom åren kommit att bli ett begrepp synonymt med svensk nöjes- och musiktradition. Detta tack vare Hasse & Tages ”Mosebacke Monarki”, Cornelis Vreeswijks mytomspunna viskvällar under Git Magnussons och Bosse Stenhammars ledning, och inte minst genom Johan Wikners och Conrad Nyqvists (Ugglan, Strand) outtröttliga klubb-, konsert- och krogshowsmaskineri, där otaliga svenska artister och skådespelare såsom Kim Anderzon skapat magiska kvällar och nutidshistoria.

Med våra avskalade middagskonserter vill vi bygga vidare på det stolta arv som Mosebacke bär på, och hålla fast vid den tillbakalutade stämning som är så djupt rotad i väggarna. Men i stället för att nostalgiskt vurma för allt det fantastiska Mosebacke Etablissement har varit genom åren vill vi också blicka framåt, och forma ett Mosebacke för 2010-talet. Som ett led i detta har den anrika matsalen nyligen genomgått en varsam ansiktslyftning för att ge kontur åt den avslappnade bistrokänsla lokalen bär på. Vi har också sedan en tid tillbaka tagit fram en ny, till största del vegetarisk meny där kött eller fisk kan beställas som tillbehör, samt en helt ekologisk och delvis biodynamisk vinlista.