Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Midsommar på Södran

(O)traditionellt midsommarfirande med Miss Inga och Helga!

En av våra mest älskade högtider närmar sig och Södra Teatern tänker såklart inte stå vid sidlinjen under denna folkfest. Alla - gamla som unga, traditionalister, barnfamiljer, södermalmshipsters och pensionärer - är varmt välkomna att delta i ett härligt firande som handplockar de bästa inslagen från det klassiska svenska midsommarfirandet och lägger till en oväntad twist. Värdar för dagens ringdans med sång, som går av stapeln ute på den rymliga Mosebacketerrassen, är dragshowartisten Miss Inga och Södra Teaterns tyskbördiga VD Ingmari ”Helga” Pagenkemper.

Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement håller storhelgsöppet och efter middagstid förvandlas matsalen till klubb. Efter en dag fylld av midsommaraktiviteter, lekar, mat och levande musik fortsätter kalaset med inne i Södra Teaterns huvudbyggnad för de som vill dansa något annat än ”små grodorna”.

Champagnebaren draperas i somrig tech house och techno med Andreas Andersson (420 Group), Pau, världsturnerande Very Addictive och Sono Unica. Södra Bar studsar av hip hop i regi av Hammer Time och på Mosebacke Etablissement spisar vi disco och hits med Johan Netz.

Ute på Mosebacketerrassen står våra barserveringar öppna precis som vanligt, och den lilla Ölkiosken är proppad till taket med specialöl från hela världen. För de som har allra längst kvar till myndighetsåldern lockar istället fiskdamm.

För alla som firar midsommar i stan och vill krydda med lite extra flärd är Mosebacketerrassen det givna målet!  Allt du önskar i form av lekar, mat och musik - kompletterat med den slående utsikten över ett grönskande Djurgården och inloppet till sommar-Stockholm.

I vanliga fall hittar du spektakulära Martin ”Miss Inga” Johansson i rollen som den dryga drugan på Södra Teaterns barnförbjudna afternoon tea-show som går under namnet It’s Motherf***ing Tea Time, samt ännu oftare som nattklubbschef på Södra Teatern. Ingmari ”Helga” Pagenkemper är Södra Teaterns VD och konstnärliga ledare, som har hittat vägen hit via tjänstgöring som ljudtekniker och musikchef på gamla Lydmar Hotel, till Berns och sedan Hamburger Börs.

Kl 14:00 reser vi stången och dansar loss!

Kl. 12-22 - boka bord på Mosebacke Etablissement

Kl. 21-02 nattklubbar vi i hela huset!

Vegetarisk midsommarmeny
Förrätt: Nattbakad tomat, mozzarella, basilika, olivolja Huvudrätt: Solrosfrörisotto, broccoli, chili & vitlök Dessert: Jordgubbar med vaniljglass 445:-

Icke-vegetarisk midsommarmeny
Förätt: Matjessill från Norröna med kokt ägg, brynt smör, gräddfil, gräslök och kokt färskpotatis. Varmrätt: Grillad entrecote med tomatsallad och bearnaisesås, eller: Stekt torsk med tomatsallad och bearnaisesås Dessert: Jordgubbar med vaniljglass 545:-