Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Dans

Paper plane

Luftslott, längtan, drömmar och humor

Koreografen Mari Carrasco är tillbaka med ett nytt verk efter framgången med Bartolomeo 2013.

Paper Plane möter vi fyra dansare som öppnar dörren till ett parallellt universum där det går blixtrande snabbt och drömmande långsamt. Skiftande uttryck, knivskarpt och bubbligt kaotiskt. Dansarna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om.

Tillsammans med dansarna och kompositören Mikael Karlsson, uppskattad sommarpratare 2016, skapar Mari Carrasco en visuell, melankolisk och vacker värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och humor.

Det är en föreställning om att ha huvudet bland molnen och önska sig det omöjliga. Att ha opraktiska idéer och inte kunna skilja på verklighet och drömmar. Att kunna flyga och gå sin egen väg.

Detta är Mari Carrascos andra verk för Riksteatern. Mari är dansare och koreograf och har sedan sin examen från Balettakademien 2009 arbetat med sitt eget projektbaserade kompani, Carrasco Dance. För Riksteaterns publik är hon välkänd sedan hon 2013 gjorde succé med sin föreställning Bartolomeo som turnerade under två säsonger med Riksteatern; föreställningen blev även en internationell framgång. Nu senast gjorde hon koreografin till den hyllade teater- och dansföreställningen; Girls will make you blush som var ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands teater. Både dessa föreställningar riktar sig till ungdomar.

Kompositören Mikael Karlsson har bland annat skrivit musik till datorspelet Battlefield, samarbetat med Alexander Ekman med nykomponerad musik till baletterna Svansjön och En midsommarnattsdröm som sattes upp på Kungliga Operan. Han har även gjort musik till film och tv samt samarbetat med artister som Andreas Kleerup, Lykke Li och Alicia Keys.  År 2015 prisades han av American Academy of Arts and Letters när han mottog "Wladimir and Rhoda Lakond Award" som "enastående kompositör mitt i karriären".

Dansare:
Ida Inxi Holmlund
Jade Stenhujis
Michael Tang Pedersen
Stacey Aung

Koreograf: Mari Carrasco
Koreograf assistent: Rita Lemivaara
Kompositör: Mikael Karlsson
Scenograf: Johanna Mårtensson
Kostym: Mari Carrasco


Föreställningen presenteras av Riksteatern.

riksteatern_logo_invert