Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Petter

Svensk hiphops störste är tillbaka på Söder!

Efterfest i Södra Bar efter konserten med DJ Hasan Ramic (Hammer Time)!

Support: Juha Mulari

I augusti ger Petter en exklusiv konsert på Mosebacketerrassen i Stockholm. Det blir en stämningsfull sensommarkväll på den klassiska utescenen med utsikt över Gamla Stan och Stockholms inlopp. Med sig har Petter sitt tajta liveband, DJ Sleepy och en låtkatalog som få andra är i närheten av. Hans senaste album Mitt folk har över 15 miljoner spelningar på Spotify och innehåller hits som Vi är, Pris på mitt huvud med Daniel Adams-Ray och Mauro Scocco-samarbetet Då var då, nu är nu. Petter är också en hyllad live-artist som bland annat kallats "en veritabel parad av svensk hiphopbegåvning” (Aftonbladet) och "mer själv- och träffsäker än någonsin” (Kingsize).

– Det ska bli svinfett att spela på Mosebacke. Det är något speciellt att köra ett utomhusgig på sommaren med härligt väder, grym stämning och en skön sommarkänsla i luften. Och just den här spelningen betyder något extra för mig och väcker nostalgi eftersom att det bara är några meter från där jag växte upp. Senast jag spelade på terrassen var det helt knökfullt och musiken hördes över hela stan och jag vill att vi gör om det nu i augusti igen, säger Petter.

Hiphoplegenden Petter slog igenom 1998 och var bland de första att sätta svensk hiphop på kartan. Han har släppt nio fullängdare, två samlingsalbum, fått Thore Skogmans riksstipendium, vunnit P3 Guld och Grammis. Han ligger också bakom några av Sveriges största hiphop-låtar genom tiderna så som Mikrofonkåt, Så klart, Repa skivan och Håll om mig. Hans låtar har sammanlagt spelats över 100 miljoner gånger på Spotify.

Vill du ha chans att gå gratis på denna konsert? Bli Kulturkompis!

terrassen2016


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för eventuella ändringar.