Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Pond [AUS]

Sverigepremiär för psychrockband med Tame Impala-kopplingar

Support: Samling

Det australiska rockbandet POND har tillsammans med i vännerna Tame Impala legat i täten för de senaste årens våg av ny psykedelisk rock. Den 12:e mars kommer de för första gången till Sverige för ett efterlängtat besök på Kägelbanan i Stockholm.

POND bildades i Perth 2008 av Joseph Ryan, Nick Allbrook och Jay Watson - både Allbrook och Watson har även synts i Tame Impala - och de spelade snabbt in sitt debutalbum tillsammans med Tame Impala-ledaren Kevin Parker. Sedan dess har bandet hunnit med ytterligare fem studioalbum och det riktiga genombrottet kom med bandets fjärde album Beards, Wives, Denim 2012, som hyllades av internationell musikpress som ett av årets bästa släpp. Uppföljaren Hobo Rocket kom året därpå och i slutet på januari släpper bandet sitt sjätte album Man, It Feels Like Space Again på australiska bolaget Modular Recordings (Tame Impala, Cut CopyThe Avalanches).

Att döma av första singeln Elvis’ Flaming Star kommer Man, It Feels Like Space Again bli något alldeles speciellt och den 12:e mars ges den svenska publiken för första gången möjligheten att uppleva livefenomenet POND - missa inte.

Som förband ser vi Stockholms-bandet Samling, som 2011 släppte debutalbumet När mullret dövar våra öron blir vi rädda och belönades med en Grammis-nominering. I början av 2015 kommer nya singeln Tomma På Allt och under året släpps Samlings ännu obetitlade tredje album.

Foto: Matt Sav