Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor / Performance / Teater

Raskens – Vi går åt vilket håll vi vill!

Clownföreställning inspirerad av Vilhelm Moberg

Nu är 123 Schtunk tillbaka! Denna gång med en oefterhärmlig version avVilhelm Mobergs klassiska verk Raskens! Efter succén med Strindbergs Hemsöborna så fortsätter nu Schtunkarna att gräva i den svenska myllan. Som alltid när det handlar om 123 Schtunk så utlovas mycket skratt, ja, skrattkramp för att vara helt ärliga!

De tre skickliga clownerna ska nu låta er få möta 132 Rask, Ida, Nergårds-Anna, 123 Klang, Körkvärdens Edvard, Kvasta-Sarans Tida, Kapten Jägerschiöld, rotemästare Elias Olsson, Travarn, Rapp-Hanna, Skara-Knallen, Pastorn och många fler av Mobergs fantastiska gestalter. Sanslösa improvisationer! Kroppar i rörelse! Vacker nyskriven musik! Obegränsad kärlek och sorg! 123 Schtunk visar Sverige som det var då och hur det är nu! Varje kväll är helt unik! Så vad ni gör, kära publik, missa inte detta! 123 Schtunk i högform!

Från pressen:

SvD, Sara Granath:
"I tre timmar är det oavbrutet roligt /.../ det speciella med Schtunk är den vilda leken med sladdar och frigolitstenar, med publiken, med texten, med samtidskulturen och samtidspolitiken."

Kristianstadsbladet, Anders E Larsson:
"..en skrattinjektion på alla nivåer"

Dalarnas Tidningar, Cecilia Ekebjär:
"..perfekt tajming"
"...jag är svårt förtjust"

Helsingborgs Dagblad, Björn Gunnarsson
"..brutal commediahumor"
"..gruppen är omtyckt, rentav älskad"
"..clowngnistan som gör gruppen unik"

GT, Kristjan Saag
"..förbaskat sevärd"
"..respektfull och helt galen"


Med reservation för eventuella ändringar.