Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Red Bull Sound Select – INSTÄLLT

Med världens nya leende hiphopstjärna D.R.A.M.

Tråkiga nyheter, på grund av åtaganden i studion tvingas D.R.A.M. ställa in torsdagens framträdande på Red Bull Sound Select. Hela kvällen, inklusive framträdanden från Jireel och Adrijana, flyttas fram till ett senare datum, som presenteras inom kort.


Under hösten 2016 hade den internationella musiksatsningen Red Bull Sound Select premiär i Sverige. Satsningen, som syftar till att upptäcka och etablera nya talanger, fortsätter även under 2017 och redan nu kan vi presentera årets första kväll. Den 16 februari gästas Red Bull Sound Select på Kägelbanan av det internationella stjärnskottet D.R.A.M. – sida vid sida med Jireel och Adrijana. Kvällen är kuraterad av Babak Azarmi, grundare och kreativ ledare av musikkollektivet RMH.

En helt ny musiksatsning för att lyfta och etablera lokala talanger; under hösten 2016 gjorde den internationella musikplattformen Red Bull Sound Select entré på den svenska scenen. Satsningen har tagit ett flertal länder med storm och gett oss namn som Chance the Rapper, Gallant och många fler och med höstens två nedslag i Stockholm inleddes plattformens svenska resa.

Formen är simpel: svenska artister showcaseas med en större – ofta internationell – headliner som dragplåster och medverkar därmed i ett internationellt talangprogram inom vilket erfarenheter och samarbeten utbyts och som varje år avslutas med det alternativa festivalupplägget ”30 Days In Chicago”.

kollageredbull

D.R.A.M. är världens nya leende hiphopstjärna och en del av den epidemi av lekfull och ultra-catchig hiphop som nått internet och topplistorna den senaste tiden. Att han var något utöver det vanliga blev uppenbart på förra årets Lil Yachty-gästande virala superhit Broccoli. I höstas landade även det efterlängtade debutalbumet Big Baby D.R.A.M., som innehöll gästframträdanden från såväl neosoul-drottningen Erykah Badu som den okonventionella rapparen Young Thug. På en bädd av mjuk soul kan D.R.A.M.s lekfulla artisteri helt enkelt binda ihop vilka gäster och uttryck som helst.

Jireel är den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm och har på kort tid exploderat som ett av landets mest uppmärksammade hiphop-löften. Jireel debuterade i november 2015 med låten Här & Nu som på mindre än 24 timmar hade över 15 000 visningar på YouTube och med samma kaxiga, moderna stil delade han därefter med sig av singlar som Som Mig, Langa Luren och superhitten Cataleya. Senaste singeln Snap har bara varit ute en dryg vecka och börjar redan närma sig 1 miljon-strecket på Spotify. Snart släpps debut-EP:n och vi kan konstatera att det här bara är början på något riktigt stort.

Adrijana debuterade 2015 med en egen tolkning av Wiz Khalifa’s OG Bobby – en tolkning som fick namnet Mammas Opel. Sedan dess har det gått fort och senaste låten Kan nt med mig har redan över 200 000 spelningar på Spotify. Just nu är hon aktuell med låten Nån som mig som är första släppet med Svenska Inspelningar.


Red Bull Sound Select är en artistutvecklings-plattform som syftar till att lyfta fram det bästa inom ny musik. Genom att samarbeta med lokala kuratorer – som är experter på att upptäcka och etablera ny talang – bygger Red Bull Sound Select relationer mellan artister, spelställen och fans och hjälper artister att ta steget från en nationell till en internationell publik. Musiksatsningen har tagit USA med storm och gett oss namn som Chance the Rapper och Gallant. Nu kommer Red Bull Sound Select till Sverige. Konceptet inkluderar en eventserie som går under parollen ’Red Bull Sound Select Presents:’ där en kurator väljer ut två svenska artister att showcaseas tillsammans med en större headliner. Mer info på www.redbullsoundselect.com