Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Releasefest / Samtal

Release för ny bok av Stina Oscarson & Sara Granér

Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?

Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? är en handbok i hur vi ska upprätthålla demokratin. Fast handbok leder samtidigt lite fel, säger Stina Oscarson, för den är så full av tvivel. Men det är en inspiration till vad det innebär att vara medborgare. Ett resonemang om konst och motstånd, samtal, frihet och demokrati. Utgångspunkten är Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder att förändra världen utan våld.

Releasen blir i form av en manifestation där artister, aktivister, journalister, politiker, arbetare, arbetssökande, nyanlända och andra vanliga människor läser ur boken. Ett kraftfullt ställningstagande för att svaret på den urholkning av demokratin vi nu ser måste vara mer demokrati. Inte mindre.

Det blir också en intervju med författarna och en massa bra musik.

På scenen finns bland andra Stina Wollter, Pia Sundhage, Lena Endre, Suzanne Osten, Pierre Schori, Tove Folkesson, Annika Söder, Johan EhrenbergAbed al Qaisi, Jenny Wrangborg, Gudrun Schyman, Arne Ruth och Gunilla Palmstierna Weiss.

Dörrarna öppnas klockan 18.00 för mingel och samtal.
Programmet på scenen pågår mellan 19.00 – 20.15
Därefter bar, DJ och bokförsäljning.


Presenteras av Södra teatern i samarbete med Leopard förlag och Right Livelihood-stiftelsen.

Besök hemsida