Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb / Samtal

Release: Granta #5

Releasefest för litteraturtidskriften Grantas nya nummer

I det femte numret av litteraturtidskriften Granta vänder vi och vrider på vinnaren. Vi vill självklart fira denna samling nyskriven skönlitteratur tillsammans med dig och våra medverkande författare. Köp boken till specialpris och få den signerad av författare på plats.

På scenen läser Carl Johan De Geer Daniel Sjölins text Till min segrare, Rebecka Hemse läser Gertrud Hellbrands Dragoner och Jonathan Johansson läser Matilda Gustavssons text Den här tidens lidande väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår.

Kvällens DJ är Amber Valent (Femtastic)

Svenska Granta ges ut av Albert Bonniers Förlag och är del av ett internationellt nätverk med engelskspråkiga Granta som nav. Tidskriften grundades av studenter i Cambridge i slutet av 1800-talet. År 1979 fick den sin nuvarande form som en arena för nyskriven skönlitteratur och litterära reportage. I dag finns Grantaredaktioner i ett tiotal länder världen över, från Kina till Brasilien. I Granta #5 vänder och vrider vi på vinnaren. Vem är egentligen vinnaren, och vem har i så fall förlorat?