Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Rhye [DNK/CAN]

Dansk-kanadensisk R'n'B-duo!

Biljettsläpp 10 juni, 10:00!

Med fjäderlätta produktioner som känns lika nära som huden självt, satte den dansk-kanadensiska duon fler än ett hjärta i brand när de debuterade med albumet Woman 2013. För första gången någonsin på svensk mark, kan vi nu stolt presentera: Rhye. I augusti gör de en exklusiv spelning hos oss på Södra Teatern.

Med debut-albumet Woman (2013) sträckte Rhye ut en musikalisk hand, som många tog med glädje – överlyckliga att få följa med in i deras intima, svävande och varma ljudlandskap. Pitchfork, The Line Of Best Fit och Uncut var bara några av de som drabbades av kärlek vid första ögonkastet. Med ord som ”A paradise of loviliness” var inte heller The Guardian sena att stämma in i hyllningskören.

Rhye har en unik förmåga att leverera produktioner som känns närmare än huden självt och som både lyckas höja och sänka pulsen på en och samma gång. Stråkar, basslingor, synthar – Rhyes låtar är unikt smyckade och bär lika vackert vindstilla som magnetstarka ljudlandskap. Att lyssna på Michael Milosh spröda och androgyna röst (som mer än en gång liknats med Sade) på ett täcke av både klassiska och elektroniska inslag är en intim upplevelse och svår att värja sig från.

Vi ses!


Med reservation för eventuella ändringar