Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Selma & Gustaf with The Unmarried Queen

Bitterljuvt, drömskt och löjligt lovande

Selma & Gustaf är indie/americana-duon som fortsätter öppna ögonen på för musikälskare över hela landet. Fredag den 17 februari släpptes nya singeln Where we once belonged, som är den andra singeln från uppkommande EP:n Just Before The Night som släpps i slutet på mars.

”Löjligt lovande indiefolk-duo”Gaffa

”Selma & Gustaf is not your average folk-pop duo” – Radar Magazine

”Ger hopp och jävlaranamma när det behövs som bäst” – Nöjesbladet

Where we once belonged är en låt som kretsar kring ett förvirrat förhållande och en komplex hatkärlek till en stad man aldrig kan lämna. Med drömsk akustisk gitarr, rumlande trummor och slingrande slidegitarr lyckas Selma & Gustaf, uppbackade av The Unmarried Queen, skapa sitt egna bitterljuva ljudlandskap inspirerade av lika delar hälsingländskt småstadsliv, trasig kärlek och husgudarna Ryan Adams och Joni Mitchell.

De starka melodier med Selma Edenståhls distinka röst i centrum bygger succesivt upp ett befriande crescendo av hoppfullhet, nostalgisk glädje och bitterljuv eufori.

Senaste tiden har fler och fler fått upp ögonen för bandet, både svenska och tyska musikbloggar samt erbjudits kontrakt från flera både indie- och majorbolag. Fortfarande insisterar bandet dock på att skriva, spela in och producera och distribuera själva.

”Vi har absolut ingenting emot skivbolag, men det känns rätt att fortsätta förädla hantverket på eget håll just nu”, säger Gustaf Johnson, sångare och gitarrist.

De blev nyligen nominerade till Gaffa-priset för ”Bästa nykomling” och framtiden ser onekligen ljus ut för duon. Nu kommer de till Södra Teaterns Stora Scen den 28 april.

Besök på Facebook