Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Sophie Hunger [CHE]

Schweizisk singer-songwriterbriljans

Då singer/songwritern och multiinstrumentalisten Sophie Hunger släppte sitt debutalbum Monday’s Ghost 2008 gick den rakt in som etta på albumlistan hemma i Schweiz och det dröjde inte länge innan resten av Europa började upptäcka henne.

Sedan succédebuten har Sophie Hunger hunnit släppa ytterligare tre fullängdare, livealbumet The Rules of Fire samt deltagit i en rad uppmärksammade projekt. Och längs vägen har allt fler upptäckt hennes starka låtar och fantastiska sinne för genomträngande melodier.

2010 blev Sophie Hunger den första schweiziska artisten någonsin att spela på Glastonburyfestivalen och året efter prisades hon vid franska Prix de la Création Musicale.

Det senaste släppet Supermoon, som gavs ut förra året, är inte bara Hungers mest framgångsrikaste album. Det är även hennes starkaste. Hittills. Med det i ryggen kommer hon nu till Sverige för en spelning i Stockholm den 18 oktober.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för eventuella ändringar.