Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Humor

Stand Up Yours

Din feministiska humorklubb

Stand Up Yours startades våren 2014 på Södra Teatern och har sedan dess presenterat briljanta komiker du inte klarar dig utan. Tilldelades priset Årets Formförnyare på Scenkonstguidens gala i november 2015. Har gästat Lund Comedy Festival, Malmöfestivalen och Stockholm Pride 2016.
Era tillgivna klubbvärdar är Shanthi Rydwall Menon och Pernilla Hammargren. Awesome musik spelas av Iki Gonzalez Magnusson aka dj Lebb Zeppelin (Girls Gone Wolf).

Gästkomiker 8:e november:

Annika Lantz
Radioprofil, författare och komiskt geni som läser ur sin sprillans nya bok: Vad ska en flicka göra? Det är en djupt humoristisk och allvarlig bok om att konsten att inse att man inte längre är ung och lovande, om livet i största allmänhet och om konsten att vara riktigt rädd. Men även en bok om att få en cancerdiagnos och att överleva den.

Hannes Pettersson
Ny humortalang på humorscenen som setts i Youtube-serien The Next Big Humorstjärna. Är också medicinsk sekreterare, transaktivist, värmlänning och
boende i Staffanstorp. När han inte kör standup på fritiden tecknar han och skriver på en queer fantasyroman.

Gerda Bylund
Med och driver Gävles prisbelönta standupförening GASTA, där hon uppträder regelbundet. Startade med standup vid 47 års ålder och har sen dess uppträtt
på klubbar, teatrar, en båt, på en hel del lastpallar runt om i hela landet, ungdomsgårdar, pensionärsträffar, för Gävles samtliga förskolelärare och för
Taxklubben i Sandviken. Hennes klipp om hur hon tröttnat på att snubbar alltid ska bestämma hur kvinnor ska få se ut blev en viral succé och har setts över 1,2 miljoner gånger.

Niklas Mesaros
Debuterade på scen i Göteborg 2009 och har sedan dess hänfört publik över hela världen med sin poesi. Som dubbel svensk poetry slam-mästare (2010, 2012) har han turnerat runt om i USA och Europa. Regisserar återigen Dramatens spoken word-föreställning i december (19-20 december) och skriver på sin debutroman Sjöhästar, som förväntas ges ut våren 2017. Förutom att uppträda med sin poesi föreläser han på skolor om spoken word, är personlig assistent, kattälskare, kock och koffeinist.

Gästkomiker 6:e dec:

Tiffany Kronlöf
Från världens bästa Full Patte & succéföreställningen Slå Pattarna i Taket! Numer även krönikör i Nöjesguiden och musikskapare i Berlin!

Bianca Kronlöf
Också bakom briljanta Full Patte & succéföreställningen Slå Pattarna i Taket. Fantastisk i filmen Svenskjävel och medlem i feministiska teatergruppen Gruppen. Kommer och kör Snubben!

Stina Wollter
Konstnär, illustratör, konstlärare och programledare i Söndagarna med Stina i P4. Har tävlat i På Spåret, sjunger i sitt egna band Stina Wollter Band och är kroppsaktivistisk dansare på Instagram! Gör sin ståupp-debut hos oss!

Stand Up Yours är:
Shanthi Rydwall Menon
Komiker som medverkat i humorprogrammet Carpe Fucking Diem i P3, Robins på SVT och Kvällsshowen i Barnkanalen. Uppträder på ståuppklubbar i landet, varit festivalreporter för Edit.se, gör humorklipp för nättidningen Feministiskt Perspektiv, samt gör sketcher på Youtube. Har varit konferencier på Luleå Pride.

Pernilla Hammargren
Komiker, aktuell med egna standupshowen Dykes on Sparkbikes. Tidigare medlem i gruppen Humormaffian (med Moa Svan och Liv Elf Karlén), uppträtt med humorshowen Pride Comedy, tävlat i SM i Ordvitsar och varit redaktör för talkshowen Moa Svan med Gäster på Stadsteatern/Kulturhuset.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.


Med reservation för eventuella ändringar.