Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor

Stand Up Yours

Din feministiska humorklubb

Stand Up Yours startades våren 2014 på Södra Teatern och har sedan dess presenterat briljanta komiker som du inte klarar dig utan. De tilldelades priset Årets Formförnyare på Scenkonstguidens gala i november 2015. Gästade Lund Comedy Festival, Malmöfestivalen och Stockholm Pride 2016 och är nu inne på sin sjunde säsong på Södra Teatern!

Klubbdirektörer:
THERESE SANDIN är komikern som förutom att köra på landets största klubbar även åkt land och rike runt och kört som förkomiker åt Johan Glans på hans pågående turné. Hon är en arrangör utan dess like och har drivit standupklubbar. Hon är hjärnan och hjärtat bakom Gender Bender Show, en show med en härlig mix av standup, dragshow och burlesk. Therese är även grundare av Ägg-stock som årligen samlar in pengar till Bröstcancerfonden med bara kvinnliga komiker på scen.

SHANTHI RYDWALL MENON är komikern som medverkat i Kvällsshowen i Barnkanalen, 2016 års julkalender Lyckoborgen för Radioteatern, och gjort sketcher för nättidningen Feministiskt Perspektiv. Uppträder på ståuppklubbar i landet, varit festivalreporter för Edit.se, samt gör sketcher på sin egna kanal på Youtube.

PERNILLA HAMMARGREN – komiker, aktuell med egna standupshowen ”Dykes on Sparkbikes”. Tidigare medlem i gruppen Humormaffian (med Moa Svan och Liv Elf Karlén), uppträtt med humorshowen Pride Comedy, tävlat i SM i Ordvitsar och varit redaktör för talkshowen Moa Svan med Gäster på Stadsteatern/Kulturhuset.

Gäster 25 april:

KODJO AKOLOR –  radioprataren, musikhjälparen och ståuppkomikern nu aktuell med sin soloshow ”Brott mot Jantelagen 1.5”.

MARTINA MONTELIUS – dramatikern och regissören som sedan 2011 är konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan Fyra. Martina är ändå mest känd som författare och är nu aktuell med nya hyllade boken ”Ibland är man lessen ibland är man glad”. Gästar oss i vår nya samtalsdel ”Tio frågor till..”!

CISSI WALLIN – krönikören, skådespelaren och komikern som aldrig räds debatter och som tar kampen mot patriarkatet och nu har tagit sig in i standupvärlden med buller och bång och visat att hon är där för att stanna.

BIRGITA KLEPKE – ståupprookien som tagit svenska standupscenen med storm med sina syrliga vardagsobservationer och sin härliga scennärvaro.

DJ: DJ Maydar har hörts på dansgolv i Sverige & världen med bas, brudar & bangers i flera år. I grunden är hon vokalist som även producerat musik, arrangerat klubbar, hållt workshops & DJat bakom artister som exempelvis Beri (SE) & Amille (SE).
Hjärtat slår framför allt för smutsig grime & hip hop med attitydproblem. Dock smygs det även in en del rnb, reggae & dancehall mellan varven. Lyssna på hennes remixer & mixar här.

Gäster 30 maj:

ANNA ”Apan satt i granen” DAVIDSSON – har ständigt många strängar på sin lyra. Hon är Instagramstjärnan som kämpar i feminismen och kroppspositivismens anda. Denna kväll testar hon standup för första gången i sitt liv.

GUDRUN SCHYMAN – behöver troligen ingen närmare presentation. Hon är det ständiga ansikte utåt för den feministiska kampen inom svensk politik och det är en ära att få bjuda upp Gudrun på vår scen för ett underhållande samtal i vår ”Tio frågor till...”!

FELICIA TOMALA – är den New York-skolade komikern och skådespelaren som jobbat på alla Sveriges största scener såsom Norra Brunn och RAW. Inget ämne är för känsligt för Felicia och hennes humor är härligt självutlämnande och charmar lätt vilken publik som helst.

MAGGAN HAMMAR – komikern och den ”hemliga gästen” som är redo att nästla sig in på vilket företag som helst. Knasig, annorlunda och helt helt underbar är vad hon är. Välkomna in i Maggan Hammars förtrollande värld.

DJ: EMILIE EBBIS ROSLUND lade till "Ebba" som förnamn när hon fyllde 18 som någon slags hyllning till favvo-bandet Ebba Grön. Numera lyssnar och spelar hon mest hiphop, rnb, och pop. När Emilie inte DJ:ar (vilket hon gör för det mesta) gör hon relationspodden Singelrådet.


Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.